Nije tajna da sprkinje sebe smatraju lijepim i pametnim. Mnoge čak imaju i potpuno pravo da tako misle, jer zaista i jesu i lijepe i pametne.

Srbija, ali i generalno zemlje na ovom prostoru imaju dosta sposobnih i dosta inteligentnih žena, kako mlađih tako i starijih i to je svakako za pohvalu.

Međutim ne misle svi baš tako.

Tako se nedavno na blogu za muškarce “Reborn Masculinity” publici obratio jedan anonimni bloger koji je opisao žene sa Balkana, sa naglaskom na žene iz Srbije, kao jadne, bijedne, ružne i glupe (između ostalog).

On tvrdi da je detlajno prostudirao te žene i da je došao do zaključka da takve žene – faktički – ne zaslužuju da žive. On je opisao u nekoliko tačaka zašto tako misli, i naveo svoje argumente.

Prenosimo sada njegov status u cijelosti.

“Pozdravljam vas sve moji dragi prijatelji. Žene su počele da preuzimaju imperativ na ovom svijetu, što nikako nije uredu. Zaboravljaju svoje mjesto. Misle da su sposobne da vode nekog ili nešto, državu, nas muškarce. One bi željele da upravljaju nama muškarcima. Da im mi budemo sluge i životinje. Neće moći. 

Međutim, među najgorim su one iz Srbije, države koja se guši u talentu. Muškarci su tamo toliko sposobni, toliko pametni, ali slabo ko dolazi do izražaja. Premijer im je žena koja je pritome lezbejka, a i predsjednik je latentni gej. Propast živa. 

Međutim, ono što me najviše iznerviralo kada sam išao posjetiti ovu zemlju jeste njihova prepotentnost i nadmenost. Te vještice su ubijeđene da su lijepe i da su nekome zanimljive. Glupe su k’o noć, majmuni bi im pozavidjeli. I za muškarce sam zabrinut. Očito je većina slijepa. Ali hajd’ što su ružne (to je valjda Božije), nego to što većih prostakuša i sponzoruša nisam nikada vidio.

Nema većih sponzoruša od Srpkinja. One samo sline za nama bogatima sa Zapada, jer traže način da izađu iz tog đubreta u kojem žive i žele donekle normalan život. Razumljivo. Ali načini na koje to žele postići su očajni. FUj. Nema morala, nema etike, nema normalnog poretka. Nema žene koja ostaje kod kuće, koja kuha, brine se o djeci. Ko to sada radi, kako će ta djeca odrasti u normalne ljude? Kako će curice naučiti šta je njihova prava svrha. Slušati muškarca, kuhati, održavati kuću i rađat djecu kada to muškarac želi. Razočaran sam kuda ovaj svijet ide.”

Izvor: Blic.rs

Preporučujemo
Loading..