Čišćenje je jedna od onih stvari u kojoj stvarno rijetko koja žena uživa, jer je fizički naporan, ali isto tako traje jako dugo, a dođe vam muka kad morate očistiti taj dio u stanu ili kući.

Ono što sve žene odbijaju je redovito čistiti i tada mali nered postaje velik i daljnja odlaganja stvaraju apsolutni kaos u svakodnevnom životu. Nakon toga trebat će nekoliko dana da sve bude u redu, a onda je to ogroman gubitak vremena. Danas vam donosimo nekoliko savjeta kako možete skratiti vrijeme čišćenja i postati tako mnogo efikasnije u tome.

Danas je Vesna, koja već duže vrijeme čisti kuće i radna mjesta, dala ove savjete i vrlo je iskusna u ovom pitanju, zbog čega je odlučila pomoći svima vama. Vjerovatno vam nikada ne bi palo na pamet da pomislite na takve stvari ili da mislite da su one nevažne, ali na kraju vam to štedi puno vremena u tom zamornom poslu, pogotovo ako ponavljate istu stvar više puta.

Prvi trik je čišćenje prašine. Uvijek treba poći od gornjih prostora i elemenata, a ne samo od dna ili poda. Stoga, kada prašina tada padne, ako prvo očistite donje dijelove dok sve čistite, donji dio je već opet prašnjav.

Ono što nikada ne biste pogodile jest da vam pomaže staviti aluminijsku foliju ispod daske za peglanje. Razlog je taj što će aluminij puno bolje apsorbirati i zadržavati toplinu od željeza, pa odjeću možete peglati i na donjoj strani.

Druga važna stvar je da sve stvari koje trebate očistiti morate nositi odmah iza sebe kako ne biste trošili svoje osnovno vrijeme u potrazi i donošenju raznih potrepština i drugih sitnica. Uostalom, nikada ne vjerujte onome što vidite u reklamama, nijedan čistač ne može odmah djelovati. Ono što trebate učiniti je ostaviti proizvod nekoliko minuta, a zatim nastaviti čišćenje. Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni sljedeći put kada čistite dom.

Preporučujemo
Loading..