Da, dobro ste pročitali naš naslov danas. Prva kuća na ovaj vrlo specifičan način sastavlja se za manje od jednog dana, a planirano je da ljudi u donjem dijelu života imaju pristojan život i barem krov nad glavom.

Globalni izazov je izgraditi funkcionalan, moćan, jeftin dom za beskućnike, a sada je nova tehnologija 3D ispisa i ICON sa sjedištem u Austinu ponudio odgovor, gradeći prvi dom s 3D pisačima i sve su specifikacije zadovoljene , za manje od jednog dana, po cijeni od 4.000 dolara.

Smislili su način kako sagraditi jednokatnu betonsku zgradu u manje od jednog dana. Kuća veličine 60 kvadratnih metara sadrži kupaonicu, mali radni prostor, dnevni boravak i spavaću sobu, izgrađen za smještaj Festivala SXSW. Tvrtka se udružila s neprofitnom organizacijom New Stories kako bi ovu vrstu udobnosti dovela kući u nerazvijena područja bilo gdje u svijetu.

Manji prototip ove kuće već je napravljen, mali dom površine 33 kvadratnih metra, kuća je izgrađena u 14 sati i koštala je 10 000 dolara.

Tada je korišteno samo 25% kapaciteta, što ih je potaknulo da sagrade veći dom za manje novca, novoizgrađeni 3D model pisača zvan Vulcan II. Manje kuće koštaju 25.000 dolara, potrebno je mnogo više vremena za njihovu izgradnju. Kako bi ubrzao izgradnju 3D tiskarskih kuća, ICON prodaje Vulcan II pisač koji se može koristiti bilo gdje. Stvara zidove zgrade na gradilištu, istiskujući slojeve cementa i mješavine koje se nakupljaju da daju strukturu.

Može napraviti velike zidove od 8,5 metara, što je visina oko 2,4 metra. Nakon završetka glavne zgrade, elementi za ispis, prozor, vrata se dodaju ručno. To se kontrolira putem tableta.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..