Novo

Ova Bosanka je najpoznatiji i najmudriji lopov u Evropi: 40 puta je hapsili, uvijek se izvuče na isti način – Tajne službe joj ne mogu ništa, žena je GENIJE

Brojni građani našeg regiona su 60 i 70 godina prošlog vijeka otišli na “privremeni rad” u inostranstvo i uglavnom tamo i ostali do penzija.

A taj trend se nastavio i kasnije pa je veliki broj i muških i ženskih “gastarbajtera” zarađivao svoj hljeb negdje drugo a na godišnje odmore dolazio u svoju domovinu. A koje su poslove obavljali zavisi od toga kako su se tamo i snašli.

Novi talas odlazak trbuhom za kruhom je počeo ratnih i poratnih godina na ovim prostorima ali i ne jenjava nikako, još jako veliki broj kvalifikovanih ljudi odlazi u druge zemlje kako bi nastavio svoj život.
Vasvija H. (34) tamo je tako svoj put u bolji život započela u Italiji, i za 20 godina provedenih tamo nije ostala nezapažena-poznata je kao zloglasni džeparoš od Rima do Milana, a navodno je samo u Rimu uhvaćena u krađi 40 puta .

Vasvija nosi nadimak “madam lopov” koji su joj dali italijanski mediji i važi za najpoznatiju kradljivicu u Evropi. A način na koji je Vasvija izbjegla zatvorske kazne je veoma interesantan, po uzoru na ulogu Sofije Loren u jednom filmu gdje je glumila kriminalca te stalno bila trudna kako ne bi otišla u zatvor, u filmu je imala sedmoro dece. E Vasvija je bila naprednija, ona je bila trudna čak čak 13 puta, samo da bi izbjegla zatvor. Tako prenose italijanski mediji.

U Italiji je izdato čak 20 potjernica za Vasvijom H., inače državljankom BiH, ali su potjernice svaki put završavale bez posljedica jer je Vasvija uvijek bila trudna pa ne bi mogla ići u zatvor. Računa se da je do sada izbjegla kaznu od 19 godina iza rešetaka.

Mediji prenose da Vasvija ima devetoro žive djece, najstarije ima 17 godina, a najmlađe 16 mjeseci.

Koliko je Vasvija “važna” kaže i činjenica da je Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je 2019. godine objavio twit sa njenom fotografijom.

A Vasvija je odlučila da nakon 20 godina “rada” u Italiji, svoj “biznis” prebaci u Njemačku. Ali, peh za Vasviju jer je u septembru prošle godine uhapšena i po prvi put je otišla u zatvor.