Novo

OTKRIVENO GDE JE ZAVRŠILO ZAKOPANO BLAGO VOĐA ZEMUNSKOG KLANA: Političar iz vlasti ukrao milion evra iz Šilerove!

Milioni eura Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, ubijenih vođa zemunskog klana, pokopani su u dvorištu njihove mafijaške zgrade u Šilerovoj, a ukrao ih je političar iz tadašnje vlade.

Pored njega, ovdje su došli i neki članovi klana, ali i oni koji su u tom periodu bili male ribe. Zoran Vukojević Vuk, suradnički svjedok i Šiptarov kum, koji je 2006. bio brutalno mučen i spaljen, znao je lokaciju novca ubijenih vođa zemunskog klana.

“Vukojevića, koji je bio šef osiguranja u Šilerovoj, su mučili kako bi saznali gdje je novac, ali i zbog kaseta sa snimkama gostiju iz svijeta politike i pop glazbe u mafijaškoj zgradi na Šilerovoj 38-40 u Zemunu. Nije isključeno da je neko drugi znao gdje je novac pokopan. Moramo vidjeti ko se obogatio nakon propasti Šilerove, ali i kako su neki postali veliki biznismeni. Među njima su i neki iz sigurnosnih službi, koji su s Vukojevićem radili u policiji” – navodi izvor.

Božidar Spasić, bivši službenik Državne sigurnosti Srbije, kaže da je u Šilerovoj bilo mnogo dragocjenih slika i zlata.

“Pitanje je gdje se ta imovina izgubila. Kad je počeo prvi val u akciji “Sablja”, Šilerova je odmah bila na meti. Kad su ušli u kuću, sve je pokupljeno. Pretpostavljam da je mjesto srušeno jer se sumnjalo da je unutar zidina i temelja bio sef u kojem su “zemunski ljudi” skrivali novac i drogu, ili da su se oni tamo mogli sakriti. Mislim da je razlog rušenja bio pronaći novac i zlato, a ne rušiti kuću nekog klana.”

Ostatak teksta OVDJE