Zanimljivosti

OTKRIO JE TAJNU SOBU U KUĆI ZA SAHRANE! Kada je ušao unutra, video je PRIZOR KOJI GA JE ZALEDIO

Profesionalni fotografi su uvijek u potrazi za spektakularnim snimcima, scenama i prizorima koje će uhvatiti svojim kamerama onda prodati nekome za dobru priču.

Ali Džejk Evans,nije mogao ni sanjati sa kojom fotografijom će postati popularan kada je odlučio da fotografiše napušteno pogrebno društvo. Priča o pogrebnom društvu je počela 1992,godine, kada je Klajd But počeo da pravi pogrebnu kuću za preminule po uzoru na drevna pogrebna mjesta, katakombama kakve su bile u antičkom Rimu.

But je radio na mjestu na kojem je imao dodira sa pogrebima i pokopima pa je svoju ideju dugo razrađivao. Kada je izgradio svoje pogrebno preduzeće, nije bilo kao obična ostala nego se nalazilo ispod zemlje, a u svojoj ponudi usluga imao je više načina sahrane.

Jedan od ponuđenih načina je bila i sahranjivanje pokojnika u veliku komoru, kapaciteta osam metalnih sanduka. Nikome nije bio dozvoljen ulazak u tu sobu, porodica pokojnika je cvijeće polagala na velikoj humci iznad te mračne sobe, a imali su i mogućnost da svojim dragim pokojnicima ostave poruke i na velikom memorijalnom zidu.

Ovo pogrebno poduzeće u Alabami, zatvoreno je 2003. godine a 2009. godine vlasnik Klajt But je umro iznenada zbog srčanih problema. I tako je pogrebna soba ostala zaboravljena sve do 2015. godine kada je profesionalni fotograf Džejk Evans odlučio napraviti par snimaka unutrašnjosti napuštene mrtvačnice.

U sobi pod zemljom su još stajali sanduci, a bilo je i posmrtnih ostaka preminulih koji su nekada sahranjeni tu. Jedan od sanduka je bio otvoren, a u njemu su se mogle vidjeti kosti skeleta ali ne lobanja,nje nije bilo.

“Scene kao u horor filmovima,totalno ludilo.Obilazio sam mjesto polako, s oprezom i u strahu od ćoška do ćoška, svaku sobu sam pregledao. Sve je bilo nerealno, kao u horor filmu” – izjavio je tada Evans.

Pored sanduka, u mrtvačnici su se mogli vidjeti i razne tečnosti za balsamovanje, a sve je bilo razbacano po podu. Nakon ovog otkrića, nadležni su očistile napuštenu kuću, ali se o priče još prepričavaju o čudnoj mrtvačnici.