Sigurno postoje neki od vas koji vole uzgajati domaće povrće i voće. Ako sadite paradajz i imate svoj vrt, vrijeme je da napravite nešto zbog čega će rasti kao ludo!

Na rast paradajz mogu uticati mnogi faktori, kao i njegov razvoj. Jedna domaćica, međutim, odlučila je podijeliti sa svima koji su sastavni dio njezine rutine njege paradajza i kako joj pomaže da raste tako da joj cijelo susjedstvo zavidi. U njezinom vrtu uvijek ima sočnih i krupnih plodova. Uz sve to, njezine rajčice se prirodno uzgajaju, a to je vrlo važno, jer se zna koliko se razlikuju po ukusu i izgledu domaćeg, prirodnog paradajza i kupovnog, odnosno GMO.

Kako navodi, najvažniji je početak. Tada trebate pitati stručnjaka koja je vrsta sadnje najbolja za kupljenu sortu paradajza. Dakle, ovdje morate razjasniti trebate li ga saditi na balkonu ili ga još uvijek posaditi na nekom drugom mjestu gdje stiže više sunca.

Nije važno jeste li kupili biljku ili je zasadili sami, ali važno je ostaviti je najmanje jedan i najviše tri dana prije nego što je započnete saditi.

Razlog zbog kojeg se preporučuje ovaj korak je taj da će gornji dio biljke rasti prema gore. Kad počnete sami izrađivati ​​takve poteze, tada ćete se uvjeriti da je vaše voće mnogo bolje i sočnije nego prije!

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći, a možete nam pisati u komentarima ako su pomogli.

Izvor: ZB