Svi mi ponekad lažemo iz opravdanih razloga, ali postoje osobe koje konstantno lažu. Često su te njihive laži velike i treba znati procjeniti kada neko govori istinu, a kada ne. Ovo su neke stvari koje: Obratite pažnju na stvari koje lažljivci rade, tako vas neće moći zavaravati.

Ne spominju sebe

Kada neko laže, pričat će vam priču o drugima, obično će izbjegvati da spominje sebe i svoje neke navike, osbine. Nastojati će da o sebi otkriju što manje kako ne biste procijenili da ne govore istinu. Uvijek obratite pažnju na to.

Lažovi pretežno uvijek imaju negativan stav

Lažljvci su veoma  negativne osobe, vi im ispričate nešto, a oni će iz svega izvući samo najgore. Njihov pogled na svijet je negativan. Često osjećaju krivnju i grižnju savjesti zbog svojih laži i odatle dolazi njihova negativnost.

 

 

Uvijek pronalaze jednostavna objašnjenja

Njihova objašnjenja su uvijek jednostavna, nikad komplikovana. Za svaku svoju laž mogu naći objašnjenje. Objašnjenja budu toliko jednostavna da će čak i vas pokušati ubjediti u to i tako napraviti da ste vi u krivu.

 Oči

Oči vam skoro uvijek mogu otkriti da li neko laže. Osobe kada lažu skretati će pogled, neće vas gledati dirketno u vaše oči, a njihove zjenice su u tom trenutku uvijek raširene.

Možda su ovi savjeti sitnice i čine vam se kao potpuno nebitne stvari, ali iskusni agenti FBI-a tvrde da vam one mogu otkriti da li vas neko laže ili ne. Obratite pažnju na njih.