Showbizz

OTKAKO JE UMRO, ne zna za sebe: “A zar da pevam…” TUGA OGROMNA!

Jelena Karleuša, samoprozvana diva, spada među najpopularnije ali i najkontraverznije ličnosti, ne samo u Srbiji, već i diljem Balkana, ali ne samo zbog svojih provokativnih pjesama, već i zbog svojih, nerijetko neumjesnih pojavljivanja u javnosti, a ne treba zaboraviti ni brojne skandale i afere koje redovno osvježavaju njenu karijeru.

Ona nikada nije bježala od problema, niti od stvari koje joj drugi nabacuju, ali ipak o nekim stvarima ne želi da priča. Jedna od tih stvari o kojima ona uopšte ne želi pričati je njena prošlost sa Zoranom, čovjekom kojeg je možda i najviše voljela, ali je zbog njega također doživjela i nezapamćenu traumu. Naime, Zoran Davidović Ćanda stradao je skupa sa svojim drugom kada se vraćao sa jedne sahrane, a u putu ih je sačekala sačekuša. Za Jelenu je to bio jedan od definitivno najvećih udaraca u kompletnoj mladosti, u periodu kada im je zapravo trebalo biti najljepše, obzirom da je kružila priča da je Zoran čak planio da se preseli u Zemun gdje bi se uselio skupa sa Jelenom. Obzirom na te planove jasno je bilo da planiraju neku zajedničku budućnost, ali na kraju nije tako bilo.

Karleuša je dugo vremena mnogo patila za svojim Zoranom, a čak je snimila i jednu pjesmu koju je posvetila njemu, “Balada za Zorana”. Nakon što je umro, ona se godinama nije uopšte pojavljivala u javnosti, a na pitanje novinara zbog čega nigdje ne nastupa, ona je kratko i jasno samo rekla: “Zar da pevam: A, ti si meni zdrav i živ…”