Šaban Šaulić obdario je čitav region svojim radom na glazbenoj sceni, bezbroj hitova koje je snimio u svojoj 50-godišnjoj karijeri.

Svi njegovi kolege koji godinama surađuju s njim složit će se s tom činjenicom, fanovi, čak i oni koji nisu slušali njegovu glazbu, ali su ga cijenili kao autora i izvođača. Čini se da samo njegov rodni grad ne brine mnogo o rođenju takvog diva u njihovom mjestu. Ispred porodičnog doma pokojnog pjevača stoji smeće, uz cestu i pločnik.

Dva kontejnera nisu prazna i kao rezultat toga ulica ima nepodnošljiv smrad, posebno u prošlim danima kada su vladale visoke temperature. Njegovi bivši susjedi iz Šapca kažu da taj problem postoji već nekoliko mjeseci i da su se već pojavili glodavci, što im stvara dodatne probleme.

“Šteta što je ovo samo kilometar od centra grada. Ne znam je li takav problem češće isprazniti kontejnere nego ne stavljati smeće na sve strane. Ako im nije stalo do nas koji živimo ovdje, onda barem zbog Šabana, čija kuća drži kontejnere, komunalije bi trebale biti ažurnije. Mislim da oni dolaze jednom sedmično da odvoze smeće, pa to malo očiste, ali to se brzo nakupi, i sami se uvjerite. Pojavili su se i štakori, samo što će nam to stvoriti probleme” – kaže jedan od mještana iz Ulice Avde Karabegovića.

Kao što je to obično slučaj u ovim situacijama, piše Kurir, nismo uspjeli pronaći sugovornika u gradskim službama koji bi raspravljao o ovom pitanju. Niko se ne javlja na telefonske brojeve komunalne službe ili inspekcijske službe. Obraćali smo se i Milanu Vasiću, gradonačelniku gradske uprave. Odgovorio je da je smeće uklonjeno sat i pol nakon što je pročitao naše pitanje, te da su neispravni spremnik zamijenili novim, o čemu svjedoče fotografije.

Izvor: ZB

Preporučujemo