Muškarac iz Jugozapadnog Velsa je nedavno bio optužen za zlostavljanje svoje vlastite kćerke, s kojom je inače dobio već šestoro djece, i za seksualno zlostavljanje njihovog drugog djeteta (njegovog valjda unučeta). 

Incestuozni otac, čiji je identitet javnosti ostao skriven, negirao je svih 36 tačaka za napad i uznemiravanje za koje se tereti. Sud je također objavio da je on odgajao svoju djecu stvarajući cijelo vrijeme lažni svijet, te im prao mozak i psihički ih maltretirao. Cijelo vrijeme se pretvarao da je neki mistik da bi mogao seksuualno manipulirati i iskorištavati svoju djecu (i unuke). Lokalni tužilac John Hipkin iz porote Swansea Crown naveo je da je okrivljeni potpunu kontrolu nad sinovima i kćerkama koristio da sa njima radi sve što želi i to na njegovo bolesno zadovoljstvo.

“Njihova volja je bila u potpunosti nadvladana i nije bilo nikakve stvarne saglasnosti nijednog od njegove djece (i unučadi), već puko prihvatanje tog lažnog svijeta koji je on njima stvorio”, rekao je tužilac Hipkin.

Pored toga što je maltretirao svoju djecu, navodno je nagovarao i neke druge muškarce da to isto učine. Tužitelj je također dodao da će pred porotu donijeti i zvanični DNK test kako bi se dokazalo da muškarac ima najmanje šestero djece s svojom vlastitom kćerkom, a ona je imala samo 16 godina u vrijeme kad je prvi put zatrudnila sa njim.

Ročište se nastavlja ubrzo i očekuje se da će cijeli proces trajati tri sedmice, gdje bi se trebalo utvrditi da li je kriv i da li zaslužuje neku zatvorsku kaznu.

Prema aktuelnom zakonu koji vlada u Velsu, ovaj monstrum bi TREBAO da dobije od 3 do 30 godina zatvora, ako se dokaže da je kriv, ali ima pravo na žalbu i traženje uslovne kazne koju bi služio kod svoje kuće.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..