Manuel Franco, 24-godišnjak iz američke države Wisconsin, osvojio je treću najveću isplatu na lutriji u cjelokupnoj historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Mladić je osvojio nevjerovatnih 768 miliona dolara u igri sreće “Powerball” što je treća najveća isplata u nekoj igri na sreću u cjelokupnoj historiji Sjedinjenih Američkih Država.

“Počeo sam luditi, poludio sam. Pogledao sam brojeve i poklopili su se. Srce mi je počelo jako brzo lupati, osjetio sam toplinu, počeo sam vikati “, rekao je Franco za AP.

Kaže da je odustao od posla, dao otkaz, rekavši da jednostavno ne može nastaviti raditi.

Odlučio je odabrati jednokratnu isplatu, umjesto da mu se plati novac u ratama, te dodaje kako se nada da će dati novac za dobrotvorne svrhe. Budući da je odabrao jednokratnu isplatu, bit će mu isplaćeno odjednom 477 miliona dolara.

Spreman je, kako sam kaže, i da ljudima (naročito familiji koju nije dosada poznavao) koji dolaze da mole za novac kažu ne.

Prema zakonima američke države Wisconsin, pobjednici u lutriji ne mogu i ne smiju ostati anonimni. Franco je rekao da je postao paranoičan nakon što je osvojio novac i sakrio nagradnu karticu u poseban sef.

“Postao sam paranoičan, kao kad imate osjećaj da vas cijeli svijet udara. Svaki dan sam mislio da je neko iza mene, da će neko da me napadne. Teško je živjeti svoj život kad imate takav vrijedan listić u svom posjedu, a koji svi žele”, rekao je Franco.

“Ne vjerujem više ni svojim roditeljima, ni svojoj djeci. Djeca hoće da me likvidiraju, znam to. Svi samo žele sada moj novac. Neću im ga dati. Svjestan sam da ga ne mogu potrošiti, i ne treba mi, mogu živjeti sasvim normalno i bez toga, kao i do sada. Radije ću ga donirat siromašnima nego dati ovi svojim krvopijama.”

Izvor: B92.rs

Preporučujemo