Valerie Wallach preminula je u jakim bolovima, a kad je pronađena u svojoj kući u Toxtetu, nedaleko od Liverpoola, bila je u fotelji u velikoj prljavštini.

Mediji u Engleskoj rekli su da je to “pakao u kući” s obzirom da je žena u neljudskim uvjetima živjela, ko zna koliko dugo. Imala je otvorene rane, a oko nje su bile muhe i crvi.

Još je gora činjenica da žena nije živjela sama – imala je supruga Richarda, ali on joj nije pomogao, a kako kaže Liverpool Echo, on je čak štaviše krivac za uvjete u kojima je njegova supruga, s kojom je bio u braku, boravila .

Valerie je oboljela od kacinoma dojke, a šokirane radnice hitne pomoći opisale su sirotu 62-godišnju ženu kao “najgore stanje koje je živi čovjek ikad vidio”. Ostala je sjediti u fotelji u mokraći i fekalijama, a bila je toliko loša da je izgubila sposobnost govora. Umrla je od zatajenja više organa 19 dana nakon što su je pronašli i doveli u bolnicu.

Naravno, njen muž nije ništa rekao povodom toga, niti je pustio barem suzu.

Moglo bi se reći da je jednostavno bio prljav i neoprezan čovjek, ali to se ne može reći za sobu u kojoj je boravio on. Njegova soba je bila prilično uredna i sređena, dok on nije mario za svoju ženu.

Uostalom, na površinu su izašle krajnje užasne informacije. Prema Mirroru, Valerie je mogla samo vrištati. Susjedi su rekli kako su neko vrijeme čuli njene glasne vriske, ali Richard je odlučio i to ugušiti. U sobi u kojoj je odsjedala neprestano bi uključivao i pojačavao televiziju koja je bila dovoljno glasna kako se ne bi čula nesretna žena koja je zvala u pomoć.

Slučaj je sada izašao konačno u javnost, a sve se događalo 2017. godine. Richard Velah ovih je dana osuđen na 8 godina zatvora zbog nepažnje koja je dovela do njene smrti, uz mogućnost izlaska nakon 3 u slučaju dobrog ponašanja.

Da li je potrebno reći da je javnost u najblažem riječniku rečenu, bijesna i da mnogi čak traže ponovno uvođenje električne stolice koja bi bila idealna za kandidate kao što je Richard.

Izvor: Dnevni Avaz

Preporučujemo
Loading..