Savjeti

OSTALO JOJ ČENO BELOG LUKA U ŠOLJI, kad je ustala ujutro, pala u nesvest: OVO NIJE NI U LUDILU OČEKIVALA! (FOTO)

Bijeli luk ili češnjak se na ovim našim prostorima smatra čudotvorcem u narodnoj medici, a postoje mnogi domaći preparati koji su bazirani upravo na bijelom luku i koji su itekako dobri za naše zdravlje.

Ali kao što je to slučaj sa nekim drugim namirnicama, i bijeli luk može da se upotrebljava za održavanje higijene i za čišćenje samog domaćinstva. Sigurno se sada pitate kako je to moguće i kako možete da koristite bijeli luk da očistite svoju kuću. Evo kako.

Mnogo smo puta do sada pisali o dobrobitima bijelog luka. Tada smo pominjali kako on u sebi sadrži tvar koja se zova alicin, a upravo je to glavni razlog što bijeli luk ima svoj karakterističan i  veoma jak miris, ali njegov efekt se ipak ne iskazuje isklljčivo njegovim mirisom. Alicin je upotrebljiv kada je u pitanju borba protiv bakterija i gljivica, ali tu ne mislimo samo na one “naše” već je moguće uništiti i one bakterije koje se javljaju u vašoj kući, prvenstveno u vašoj WC šolji.

Danas vam ne donosimo nikakav komplikovan recept koji zahtijeva dugotrajnu pripremu. Sve što morate uraditi je da ubacite par čena bijelog luka u vašu WC šolju i tako to ostavite da stoji preko noći. Ujutro ćete onda odraditi drugi dio, a to je – puštanje vode.

Ne može jednostavnije, zar ne? Ali, ovaj proces trebate raditi barem 2 puta sedmično da bi se mogao primjetiti napredak. Mnogi koji su već ovo probali izuzetno su zadovoljni i mada se osjeti jak miris bijelog luka to je ipak samo kratkotrajan problem, ali je zato onaj veći problem riješen.