Zanimljivosti

Opasni Srbin mahao svojom NOVOM tetovažom na plaži, nije ni SLUTIO ŠTA ZNAČI: Japanac ga ŽESTOKO OBRUKAO PRED SVIMA(FOTO)

Tetovaže su zadnjih nekoliko godina postale nevjerovatan trend, pa tako u današnje vrijeme bukvalno svako ima barem po jednu tetovažu.

Nekada ranije je ovo bio simbol hrabrosti i označavao nekog opasnog, ali danas čak i djeca koja nemaju ni 18 godina na sebe stavljaju svakakve tetovaže.

Tako postoje osobe koje odluče da na sebe istetoviraju neka slova ili znakove, samo zato što misle da je to kul, da izgleda dobro, a da pritome uopšte ne znaju pravo značenje. Naravno, postoje i druge osobe koje ako se odluče na tetovažu, motiv obično bude neki specijalan datum koji žele da upamte, bilo to rođenje djeteta, godišnjica veze, braka i slićno, a neki vole “ukucati” inicijale svoje voljene osobe, ali se kasnije pokaju kada ih ta osoba prevari.  Naravno, postoji sada i opcija uklanjanja tetovaže, ali to je žara skupo.

Ako posmatramo Aziju, naročito Istočnu Aziju, tetovaže predstavljaju simbol nečega ili nekog zaista opasnog, pa ih najviše nose žestoki momci, odnosno oni koji su povezani sa podzemljem. Ako ste primjetili, ljudi na našim prostorima u zadnje vrijeme su veoma popularne tetovaže sa nekim japanskim ili kineskim slovima i riječima (kanji), pa i bukvalno i muškarci i žene stavljaju na svoja tijela.

Zbog toga, kada neki Japanac vidi nekog našeg frajera sa ovim kanjijima, on uvijek pomisli da je u pitanju momak sa asfalta. Tako se proteklog ljeta dogodila jedna veoma komična situacija kada je jedan opasni lik (koji barem za sebe misli da je opasan) istetovirao na sebe par japanskih kanjija i naletio na plaži na Japanca koji ga je pogledao onako ispod oka i onda se jednostavno pukao smijati. Naravno, Srbinu nije bilo jasno zašto mu se mali žuti smije, pa je kada je otišao kući proguglao značenje svoje tetovaže i onda se sam zasmijao. Bukvalni prijevod tetovaže na njegovoj ruci bio je “javni wc”.

Zato budite pametni, nemojte nikada tetovirati nešto na sebe, ako ne znate šta to znači.