Zdravlje

Oov je glavni krivac za loše raspoloženje – Namirnice koje razaraju naš nervni sistem i uzrokuju depresiju!

Već je stoljećima poznato da hrana može da ima ogroman uticaj na naša tijela i da nam može pomoći da oporavimo svoj organizam i da ojačamo naš imunološki sistem.

Ali to nije jedina stvar, da li ste znali da određene vrste hrane mogu da uzrokuju više problema za naša tijela nego što uzrokuju dobrog?!

Određene skupine hrane mogu da budu opasne ukoliko se konzumiraju u većim količinama nego što bi trebali, a to je pogotovo istinito sa ovih 5 grupa.

Konzumiranje ovih namirnica u većim količinama može da bude uzročnik lošeg raspoloženja, pospanosti, razdražljivosti i nervoze.

One mogu da uznemire nervni sistem ljudi i da budu uzročnici naglih promjena rasploženja, a dugoročno mogu da budu uzročnici depresije, tako da bi ih trebali izbjegavati u što širem luku.

1. So

So naravno morate da unosite u organizam u umjerenim količinama zbog toga što je jod potreban našim tijelima za pravilno funkcionisanje, ali prevelike količine soli mogu da uzrokuju blikiranje žlijezda koje luče adrenalin, tako da može uzrokovati umor i pospanost.