Novo

ONI NISU POZVANI NA SAHRANU KRALJICE ELIZABETE II: ŠEST SVETSKIH LIDERA IZOSTAVLJENO SA SPISKA

U nastavku dnaašnjeg članak govorit ćemo o najaktuelnijoj temi , a o kojoj se poslednjih dana neprestano piše. Naime , reč je o smrt Kraljice Elizabete , a koja je preminula 8 septembra , a njega sahrana i celi obred oko izpraćaja trajao je 12 dana , pa je kraljica sahranjena 19tog septembra. Kako smo imali priliku da saznamo , ovo je prva državna sahrana u Velikoj Britaniji nakon premijera Vinstona Čerčila , a koja je se desila od 1965 godine. Naime , pričalo je se da će sahrani prisustvovati , kako članovi kraljevske porodice , tako i i iz inostranstva, britanski političari i oko 500 šefova država iz celog sveta.

Naime , ipak zvanični spisak nije ugledao svetlo dana ,ali je poznato da pojedini lideri zemalja nisu dobili poziv . Naime , kada je reč o Velikoj Britaniji , ona je bila veliki protivnik Rusije , a sve zbog pokretanja rata u Ukrajini , te je bila apsolutno za to da se što strožije sankcije nanesu Moskvi.

Naime , ona  je se sa druge strane zalagala za pomoć Ukrajini , dok je premijer Boris Džonson u više navrata putovao u Kijev gde je predsedniku Vladimiru Zelenskom nedvosmisleno ponudio pomoć u više oblasti. Ipak , predsednik Rusije je izrazio saučešće kralju Čarlsu povodom smrti kraljice : – Sa imenom Njenog veličanstva neraskidivo su povezani najvažniji događaji u novijoj istoriji Ujedinjenog Kraljevstva. Elizabeta II je mnogo decenija sa pravom uživala ljubav i poštovanje svojih podanika, kao i autoritet na svetskoj sceni. Želim Vam hrabrosti i istrajnosti pred ovim teškim, nenadoknadivim gubitkom – navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu Kremlja. Također , sledeća na redu je Belorusija. Osttak ovde.