Omogućite svom domu dobru i pozitivnu energiju koja će kućanstvu donijeti zdravlje i prosperitet

Čisti i oprani podovi nisu samo najbolji način da se riješite prašine i bakterija, već i da stvorite ugodnu i zdravu atmosferu u stanu. Ništa manje važna nije ni energija kuće, što također treba raditi povremeno.

Zato se prakticira drevni ritual čišćenja poda solju.

Sol će učiniti da prašina nestane s poda, ali će također pružiti dobru auru sobe, pogotovo ako je vrijeme da u kuću unesete mir, sreću i blagostanje.

Zašto trebate očistiti kuću pomoću soli?

Pranje poda s dodatkom obične soli za čišćenje stana ili kuće od akumulirane negativne energije potrebno je kada:

  • Djeca često pate od prehlade;
  • Stalno vas muči nesanica;
  • Sobne biljke slabo rastu ili venu;
  • Električni uređaji često se kvare;
  • Nedavno je neko umro u stanu;
  • Nikada nema dovoljno novca;
  • Stvari iznenada nestaju.

Vrijeme je da očistite podove solju kada se porodični odnos muža i žene pogoršaju, djeca se prestanu pokoravati, kućni ljubimci umiru ili odlutaju.

Prije nego što započnete ritual čišćenja poda solju, iz kuće morate izvaditi smeće i sve nepotrebne stvari koje ispunjavaju prostor. Smatra se da stvari koje se dugo ne koriste privlače negativnu energiju. To sprečava da sreća i blagostanje uđu u kuću. Dakle, krajnje je vrijeme da se riješite stare garderobe, cipela, razbijenih stvari, poderanih čarapa itd. …

Operite zavjese i prozore – ovo će vam pomoći da svjež pogled na život i vidite što kod vas prolazi neopaženo. Očistite štednjak i uvijek ga držite uredno, jer je to blago u kući. Uvijek čistite s pozitivnim stavom, zamišljajući da tako možete i iz kuće ukloniti bolest, siromaštvo i nevolje.

Pravila čišćenja kuće solju:

U kantu ulijte 10 litara vode i 1 kašiku obične kuhinjske soli. Zatim otvorite prozore, jer će to omogućiti zamjenu energije: loša izlazi, ulazi dobra energija. Krpu namočite i dobro osušite u kanti vode i soli, a zatim pažljivo obrišite sve površine kao što su police, stolovi, električni uređaji, brave, vrata itd. Isprskajte kantu vode i soli oko kuće i dobro obrišite podove. Ako imate stazice i tepih, pospite ih solju, ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim usisavajte. Voda preostala u kanti mora se proliti u kanalizaciju ili u zemlju dalje od kuće.

Kupite sol koja se koristi za čišćenje posebno u tu svrhu i nikad je ne upotrebljavajte za soljenje hrane. Nakon čišćenja skinite svu odjeću, a zatim se operite i istuširajte se. Budite sigurni da će ovaj ritual izbaciti negativnu energiju iz vašeg doma. Ako ne možete obavljati ovaj ritual sedmično, radite to mjesečno. U vodu možete dodati i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja.

Preporučujemo