Zanimljivosti

ONA SVAKOG DANA PLAČE KRV, DOKTORI U ŠOKU KADA SU VIDELI: Nema bolove, a onda su otkrili jeziv uzrok svemu! (FOTO)

Da ima jako čudnih bolesti to je svima jasno, neke se nikada ni ne otkriju do kraja i ne ispitaju, neke su jako rijetke,pravi kurioziteti pa ni ljekari nemaju puno iskustva sa tim bolestima.

Jedna neobična priča dolazi iz Brazila, nikome nije jasno šta je uzrok niti otkuda sad taj fenomen. Petnaestogodišnju Doris je majka dovela u bolnicu na pregled jer je djevojčica imala jaku čudnu pojavu ili bolje rečeno naviku da svaki dan makar na minut-dva, plače krv.

Majka je rekla ljekarima da prije toga djevojčica nije imala problema sa očima i da se to od skora počelo javljati. Jedino što je majka primijetila i na šta se djevojčica žalila je bila slabost pa ju je majka početkom septembra, vodila ljekaru u Sao Paulo. Nakon pretraga koje su napravili, ljekari su konstatovali da ima kamen u bubregu i djevojčica je poslata kući.

A odmah sledećeg jutra, Dorisino oko je počelo da suzi ali ne obične suze nego je poteklo par kapi krv.

Naravno, majka ju je odmah odvela kod ljekara i kada je to vidio, najprije nije znao šta da kaže pa je pozvao još jednog kolegu. Rekli su da u svojoj karijeri nisu imali takav slučaj.

“Slali su moju kćerku na razne pretrage i testove ali nikako da utvrde od čega je krv. Ali ne odustajemo, uradićemo sve što treba, samo da se otkrije što se to dešava”, izjavila je majka djevojčice, je Žulijana Tešeira de Miranda .

Za portal UOL, jedan poznati oftamolog Rafael Antonio Barbosa Delsin, rekao je da se to prisustvo krvi u očima naziva stručno hemolakrija.

“Nije ovo nepoznato stanje u medicinskoj praksi ali se rijetko javlja. Ali onako kako iznenada počne tako zna i da nestane odjednom, bez simptoma i uzroka”, rekao je Delsin.