ONA svaki put stavi OVAJ sastojak u tijesto i ono ispadne savršeno! Smotane domaćice oduševljene. Nema više brukanja, ovo MORATE PROBATI (RECEPT) – Pozitiv Media
Savjeti

ONA svaki put stavi OVAJ sastojak u tijesto i ono ispadne savršeno! Smotane domaćice oduševljene. Nema više brukanja, ovo MORATE PROBATI (RECEPT)

U ovom ćemo tekstu vam predstaviti jedan mali sitni savjet koji je koristan za sve domaćice koje uvijek imaju, htjele to one ili ne, probleme sa tijestom. Sa pojavom izolacije, mnogi su prinuđeni da prave sami svoj hljeb i peciva kod kuće.

Ali, mnoge žene i djevojke to rade prvi put, zbog čega su se mnoge susrele sa ogromnim problemom. Tijeto koje umijese im jednostavno na kraju ne ispadne kako treba, zbog čega moraju da se savjetuju sa internetom. Međutim, i tada im završi tijesto loše. U čemu je problem?

Danas za sve te neiskusne i smotane domaćice imamo jedan trik pomoću kojeg ćete se zauvijek riješiti tog problema. Naime, prije nego što počnete da pravite tijesto, pripremite puter, jaja i mlijeko odnosno izvadite ih ranije iz frižidera i neka budu nekih 30 minuta na sobnoj temperaturi. Također je veoma bitno da nikada ne pretjerujete sa praškom za pecivo ili germom, ne stavljajte previše jer ćete onda napraviti kontra efekat. Isto važno, tijesto koje u sebi ima germu se uvijek mora stavljati u rernu koja je prethodno zagrijana na 200 stepeni Celzijusa, nikada u hladnu.

I na samom kraju još jedan bitan savjet, a koji skoro niko ne koristi. Stavite jednu kašikicu jabukovog sirćeta u tijesto i očekujte brilijantne rezultate. Ukoliko imate namjeru da pravite krofne ili uštipke, onda dodajte kiselu vodu umjesto obične i dobit ćete jako razabrano i lijepo tijesto. Kada ste ispekli svoj hljeb, pošpricajte ga sa malo vode i onda umotajte u suhu i čistu kuhinjsku krpu, da korica malkice omekša.

Nadamo se da smo vam sa ovim savjetima pomogli i da se više neće bojati neuspjeha kada budete pravili hljeb ili neko pecivo idući put. Probajte i prijatno vam.