Kompletna ova situacija koja se trenutno odvija vezano za koronavirus zabrinula je cijeli svijet (izuzev RUsije očito), gdje nema nikakvih vijesti o ovom virusu.

Šta je sa Englezima? Evo šta ima novo kod njih na ostrvu.

Iz Bakingamske palače nam je kasno jučer poslijepodne došlo zvanično saopštenje gdje se navodi da je kraljica Elizabeta II odlučila otkazati sve zvanične prijeme, susrete i sastanke zbog aktuelne situacije sa koronavirusom. Poznati britanski voditelj Pirs Morgan, koji je inače zadužen za sve što se dešava kraljici Elizabeti, naglasio je tom prilikom da je on donekle i zabrinut za njeno zdravstveno stanje koje u zadnjih nekoliko dana i nije baš najbolje. Kako tvrdi, uočio je malaksalost, slabost u koljenima, hunjavicu kao i blago povišenu temperaturu.

Da li kraljica ima koronavirus?

Brajan Džonson, aktuelni Britanski premijer, je nedavno održao sastanak sa Nadin Doris, jednom od članova Britanskog parlamenta, za koju je poznato da je fasovala koronavirus prije par dana, a to se saznalo nekoliko sati nakon njenog sastanka sa Džonsonom.

Zbog čega je to pomenuto?

Kraljica je naime nekoliko puta nakon tog događaja bila u izravnom kontaktu sa premijerom Džonsonom i ne treba vam dalje ništa insinuirati. Ona je zbog toga sada odlučila da otkaže sve svoje zvanične sastanke i susrete izuzev naravno okupljanja njene najbliže porodice unutar samo palače. Od ostalih izvana došli su samo bivši princ Harry i njegova supruga, bivša vojvotkinja Meghan. Isto tako, poznato je da će se kraljevsko vjenčanje princeze Beatris odgoditi zbog koronavirusa.

Podsjetimo da je kraljica Elizabeta nedavno proslavila 68 godina radno staža.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.