Imati tetovaže na tijelu je pojava koja je prisutna od davnina, u raznoraznim oblicima, a naročito su postale trend u zadnjih dvadesetak godina, i to najviše kod mladih.

Današnja omladina na ovaj način pokušava ispratiti trendove, pa ćete teško naći nekog tinejdžera ili adolescenta da nema barem jednu tetovažu na sebi.

Naravno, neke tetovaže znaju izgledno jako lijepo na tijelu, ukoliko je ona lijepo napravljena, i ako je osoba koja je nosi lijepo građena. Naravno, dosta tetovaža ima i svoju simboliku ili sjećanje na neki događaj ili neku osobu. Ali, nije tetoviranje za svakoga, pa se tako desi da imate pojedince koji su jednostavno ovisni o ovome pa su skloni i pretjerivanju, a jedan primjer imamo i danas.

Amber Luke (24) je djevojka koja dolazi iz New South Walesa iz Australije i ona je jedna od najpopularnijih osoba na internetu danas. Ona na društvenim mrežama redovno objavljuje svoje fotografije gdje pozira sa svojim tetovažama i mnogobrojnim pirsinzima, zbog čega je mnogi smatraju jednom od najljepših i najatraktivnijih žena na svijetu.

Ona ima preko 80.000 pratioca na društvenim mrežama i redovno komunicira sa njim, a jednom je dobila pitanje / izazov da objavi sliku da svi vide kako je izgledala prije svih promjena koje je napravila na svom tijelu. I ona je prihvatila.

Nedugo zatim je ona objavila svoju sliku sa mature na kojoj se može vidjeti jedna izuzetno lijepa djevojka, potpuno prirodna i svedena, pismeno obučena. Priznala je da je tokom svih tih godina potrošila preko 20.000 hiljada funti na razne modifikacije, i kaže kako je vrlo brzo nakon mature počela sa tetovirajem. Naime, borila je se sa depresijom, jer nisu baš svi mislili da je ona lijepa i simpatična iako se radilo o veoma prijatnoj i dražesnoj osobi. Ona je zbog toga uradila preko 100 tetovaža i svjesna je da to više nije ista Amber, ali kako kaže – htjela je na neki način odgovoriti onima koji je vrijeđaju i ponižavaju.

Preporučujemo