Kompletna regija je još uvijek u totalnom šoku zbog informacije koja se pojavila kasno jučer. Kako svi znamo, koronavirus je itekako prisutna na našim prostorima, ali i širom Evrope, a prvi slučaj kod nas bio je zabilježen prije 20 dana u Hrvatskoj.

Prošle sedmice su se javili prvi slučajevi u Srbiji, a sada i u Bosni i Hercegovini. U ovim je zemljama u međuvremenu otkazana i škola, odnosno fakulteti su zatvoreni. Ali, u svemu ovome niko ne pominje Sjevernu Makedoniju, gdje je nedavno desila jedna uistinu nevjerovatna situacija.

Caca Biljnavoska je doktorica koja je šef Klinike za plućne bolesti u Skoplju i ona je pozitivna na koronavirus, a već neko dana je kliconoša.

 

Ona je koronu fasovala kada je bila u italiji na zimovanju, u Alta Badii. Ali, kada je saznala da je pozitivna na ovaj aktuelni virus, ona je jednostavno potpuno ‘ladno i nonšalantno nastavila dolaziti na posao, a čak je učestvovala i na jednom seminaru o koronavirusu gdje se nalazilo preko 200 ljudi sa kojima je pričala, rukovala se, smijala se.

Guralo se to danima, sedmicama pod tepih. Ona se uradno pojavljivala na poslu gdje je svakodnevno dolazila u kontakt sa desetinama pacijenata te ostalim zaposlenim osobama, pa i članovima svoje porodice. Epilog ovog neprofesionalizma je da je 64 osoba zarazila, a koji imaju blage simptome, dok je još 11 zaraženo koronavirusom. Svi oni se nalaze u izolaciji.

Kada je u pitanju doktorica, ona će vrlo vjerovatno nakon ovog izgubiti svoju doktorsku licencu i samim time okončati svoju karijeru. Zašto? Zbog čega smo mogli pretpostaviti da će se baš na našim predjelima ovako nešto desiti?

Preporučujemo