Zanimljivosti

Ona ima najduže nokte na svijetu – Ovako izgleda njen život – Nokti su mi prelijepi, to su moja dječica. Ali, onda se desilo nešto grozno”

Lee Redmond nije svoje nokte odsjekla još od 1979. godine, tako da se može reći da su njeni nokti stariji od mnogih ljudi koji hodaju ovom planetom. Redovno ih “kupa” maslinovim uljem i polira da bi ih održala u vrhunskom stanju, piše britanski Mirror.

Inače, ona drži Guinessov svjetski rekord za najduže ženske nokte (da, to stvarno postoji), obzirom da je u jednom trenutku imala nokte dužine 8,65 metara.

“Oduvijek sam tačno određivala datume kada bi ih malo skratila, ali nikada nisam smogla snagu. Jednostavno sam se zaljubila u njih. Divim im se. To su moje bebice. Čudno je to – kao da vremenom postaju dio vas.” pričala je svojevremeno ona.

Međutim, ova žena koja inače živi u Salt Lake City-u je bila nedavno prinuđena da skrati svoje nokte, nakon što je imala stravičnu saobraćajnu nesreću gdje je ostala bez noktiju. Ona je u momentu nesreće sjedila na mjestu suvozača, naravno jer ne može sama da vozi, a to “njeno” auto su udarila tri druga vozila, te se ono prevrnulo na cesti.

“Prva stvar koju sam primjetila bio je moj nokat koji je otpao i počela sam da nekontrolisano plačem.” rekla je ova žena. Potom tvrdi kako je svojoj drugarici koja je vozila auto kazala kako su ti nokti njoj veoma bitni, te je ta žena potom obišla i sakupila sve komade njenih odvaljenih noktiju. Te komade Lee danas čuva arhivirane u sefu u svojoj kući kao podsjetnik da je ona zbog tih noktiju danas u Guinessovoj knjizi rekorda.

“Morala sam na kraju da prihvatim tu činjenicu. Ono što me najviše sada muči je to što su ti nokti svrha mog života. Taj dan je umro jedan dio mene.” zaključila je.