Užasni masakr koji se prije par dana desio na Novom Zelandu tema je dana još uvijek u svijetu.

Ako se prisjetimo, 28-godišnji Australac Brenton Tarant (Tarrant) je prije par dana upao u dvije džamije u Novozelandskom gradiću Christchurch i automatskim oružjem tamo egzekutirao najmanje 50 ljudi i pritome povrijedio više desetina, od kojih je nekoliko njih još uvijek u kritičnom stanju.

Širom svijeta od tada stižu poruke saučešća i moralne podrške za žrtve i njihove porodice na Novom Zelandu, ali senator australske savezne države Kvislend, Fraser Aning (Anning) je zato svojom izjavom dospio na vrh ljestvice popularnosti i na sve naslovnice svjetskih portala i medija, i to ne baš po dobrom.

Svi danas upiru prstom u njega, šalju mu brutalne poruke i prijetnje, a sve zato što je on imao tu lucidnu hrabrost da ustane i za taj strašni pokolj optuži – muslimane.

Aning je tako na sebi svojstven način osudio strahoviti pokolj koji se desio, ali nakon toga je ‘ladno izjavio da napad ističe zapravo strah od muslimana koji konstantno raste u Australiji i na Novom Zelandu.

“Pravi razlog, dame i gospodo, za krvoproliće koje se nedavno desilo na ulicama Novog Zelanda danas je taj čuveni imigracijski program koji je muslimanskim fanaticima svakako olakšao i dopustio da se dosele na Novi Zeland. Neka nam svima to bude kristalno jasno, dok su muslimani možda ipak danas bili u ulozi žrtava, obično su oni i počinioci raznih zločina. Širom svijeta, svjedoci smo, muslimani ubi*aju ljude u ime svoje vjere i svog Boga.” objasnio je Aning u svom saopćenju koje je izdao.

On je tom prilikom uporedio Islam sa najobičnijim fašizmom i objasnio kako smatra da, iako “sljedbenici te krajnje divljačke religije nisu u ovom slučaju ub*ce, to ih idalje ne čini bezgrešnima i da idu u te svoje džamije da spiraju grijehe koje su počinili”.

Na kraju svog jako opširnog saopćenja Aning je kao pravi vjernik citirao Bibliju. rekavši:

“Ko se mača lati, od mača će na kraju i pog*nuti” zaključio je svoje izlaganje Aning, dodavši kako muslimani ne mogu i ne smiju biti iznenađeni ako im neko odluči vratiti istom mjerom jer su to zaslužili.

Inače pomenuti ambasador je jučer ponovo završio na naslovnicama, jer je prilikom davanja jednog intervjua napravio incident. Naime, dok je on davao izjavu jedan 17-godišnjak mu je prišao sa leđa i razbio mu jaje na glavu, da bi se Aning potom okrenuo i počeo udarati mladića uz pomoć osiguranja.

Preporučujemo