Kvalitetna veza i uspjeh na emotivnom planu je nešto što definitivno svi želimo da postignemo. Neko i uspije u tome, ako i ne.

Međutim, imamo tu i onu treću kategoriju osoba koje su u vezi, ali zapravo nisu svjesni sa kakvim manipulatorom ustvari imaju posla. Ono što je najgore u svemu tome je što te jadne osobe čak i ne primjete to, pa čak i onda kada vam im neko sa strane intenzivno ukazuje na to.

U ovom teksu vam donosimo neke jasne znakove (indikatore) kako možete da primjetite ovakve osobe dok ne bude kasno.

Uvijek ste vi krivi

Apsolutno svaki manipulator ima ovu izraženu osobinu. Da u vama probudi osjećaj krivnje. Mi vam savjetujemo da ostanete smireni i da takvoj osobi date do znanja da sa vama ne može tako postupati.

Uvijek su oni žrtve

Oni su uvijek žrtve u svakoj situaciji, njihov život je pun boli, veoma težak. Oni su puno propatili u svom životu. Svi oni imaju istu priču. Priču koju uvijek iskoriste kako bi sakrili neki svoj gorući problem i da vam naravno pritome skrenu pažnju sa nekog stvarnog problema.

Vrše pritisak

Uvijek žele sve brzo da odrade što vama ne ostavlja ni nanogram mogućnosti za prosudbu, da li je to ustvari dobra ideja ili ne. Nemojte nikada da donosite neke bitne odluke na brzinu, tako vas može najlakše prevariti.

Oni su kao pokvarena ploča

Ne žele nikada da razgovaraju sa vama o nekim stvarnim, aktuelnim, problemima. Uvijek živa od danas do sutra i nikada ne mogu da prihvate kompromis. Zapravo, lakše je natjerati zid da proplače nego da ovakva osoba promijeni svoje mišljenje.

Razmislite dobro sa kime ste u vezi.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.