Za danas imamo vrlo zanimljivu i zanimljivu priču. Poznati srpski košarkaš Predrag Stojaković objavio je vrlo zanimljive fotografije na društvenim mrežama na kojima obavlja seoske poslove kao pravi domaćin te je u vrlo kratkom roku prikupio hiljade lajkova pratilaca, ali isto tako i mnoge uvredljive komentare.

Peđa je jedan od najboljih evropskih igrača u historije košarke, pogotovo u smislu strijelca, svjetski i evropski prvak, NBA prvak, prvi strijelac Eurolige, trostruki igrač Zvezde, Predrag Stojaković, oduševio je sve kada je objavio fotografije na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako ponosno obavlja seoske poslove. Približio se toliko običnom čovjeku i seljaku da je to jednostavno bilo nezamislivo.

“Ljudi u gradu to ne razumiju. Niko ne zna da je to samo lijep osjećaj”, napisao je ispod objave ovih prekrasnih fotografija. Predrag Stojaković, kojeg nema puno u domaćim medijima, privuče veliku pažnju javnosti kada objavljuje na društvenim mrežama. Nije baš uobičajena, ali kad se dogodi, jednostavno sve raznese.

Inače, Peđa Stojaković jedan je od rijetkih sportaša koji je odlučio uložiti u svoju zemlju, a odlučio je pokrenuti segment poljoprivrede, u kojem vidi vrlo velik napredak.

Ali uprkos velikom broju lajkova, njegova objava dočekana je i sa nekoliko negativnih i zaista odvratnih komentara gdje se izdvaja jedan koji je napisao Petko Petrović koji je napisao:

“Sramota si za Srbiju, na šta si spao srpski sine, pljunut ću te ako te vidim ispred sebe, okrenuo si leđa sportu, hljebu svome, da nije bilo Srbije tebe nigdje ne bi bilo.”

Međutim, u međuvremenu je profil dotične osobe obrisan sa ove popularne društvene mreže tako da ne znamo da li se radilo o lažnom profilu ili je Petko nekome stao ovom objavom na žulj pa je bio prijavljen.

Inače, Peđa Stojaković igrao je u tri utakmice s All Star-zvijezdama i već je dva puta pobijedio u takmičenju bacanja trojki. Uz Vladu Divca, jedan je od najboljih igrača u srpskoj košarkaškoj historiji, a smatra se i jednim od najboljih strijelaca u NBA historiji.

Sacramento Kingsi uzeli su mu dres sa brojem 16 iz upotrebe, što je za njega velika stvar. S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu 2002. i Europskom prvenstvu 2001. i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo