Zanimljivosti

ON JE JEDINI ZNAO TAJNU SMRTI PRINCEZE DAJANE: Pronađen je s metkom u glavi ali tu nije kraj ove čudne priče! (VIDEO)

Fotograf koji je jednom bio optužen za pomaganje MI6 u ubijanju princeze Diane pronađen je s metkom u glavi u izgorjelom automobilu, a njegova smrt nikada nije razjašnjena.

Jean-Paul Anderson, poznatiji kao James Anderson, pronađen je mrtav 6. maja 2000. On je bio fotograf koji je bio povezan sa smrću princeze Diane, a njegovo tijelo pronađeno je u zapaljenom BMW-u. Završio je mrtav nakon što se samo par sati ranije pohvalio nekim prijateljima da ima ekskluzivne fotografije nesreće koja se dogodila u tunelu u Parizu u kojoj su ubijeni princeza Diana i njezin ljubavnik Dodi.

31. augusta 1997., kada je Diana stradala, Anderson je navodno vozio Fiata koji je na kraju udario u automobil u kojem je bila Diana i tako izazvao tu stravičnu nesreću u kojoj su i Diana i Dodi izgubili svoj život. Dodijev otac Mohamed al-Fayed godinama je tvrdio da je taj “Fiat Uno” udario u “Mercedes” u kojem su bili Diana i njegov sin. Nakon što je kasnije fotograf bio pronađen mrtav, dugo se pričalo da je on zapravo ušutkan jer je želio izaći u javnost s informacijama da je zapravo pomagao britanskim obavještajcima da se riješe princeze.

Njegovo tijelo bilo je pronađeno u šumi blizu njegove kuće na jugu Francuske, a tijelo je toliko osakaćeno vatrom da je patolozima trebalo više od mjesec dana da utvrde da je doista riječ o Andersonu. Inspektor Jean-Michel Lausoun, koji je među prvima stigao na mjesto događaja, kazao je da automobil još uvijek gorio, te da je on tada vidio tijelo za volanom i da mu je na glavi bila vidljiva rupa od metka. Policija je čitav slučaj označila samoubistvom, mada mnogi vjeruju da je fotograf pogubljen jer je previše znao.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE