Novo

ON će biti PRVI srbin koji će primiti Rusku vakcinu! EVO koliko će para dobiti! “Da su svi pametni, uradili bi isto”

Sigurni smo da ste već svi čuli za vakcinu koju su proizveli ruski liječnici i koja je dobila ime “Sputnik 2”, a sve u sjećanje na njihov poznati svemirski brod, koji je prvi put u svemir ušao 1950-ih.

Tom su prilikom liječnici rekli da će vakcina napraviti revoluciju u svijetu, baš kao što je to tada učinio Sputnjik. “Trebalo je puno stručnjaka, znanstvenika i liječnika koji su svojim trudom i nevjerovatnim zalaganjem učinili ovo čudo koje čitav svijet nestrpljivo čeka. Imali smo vrlo težak postupak testiranja, puno grešaka, koje smo napokon ispravno korigirali i na kraju smo dobili konačni proizvod, prije Njemačke i Velike Britanije, ali i Amerike koji su puno pričali i malo radili“, kazao je Sergej Boljević sa Univerziteta Sechenov, gdje je vakcina prvi put bila istestirana.

Kazao je da ovaj institut zadnja 2 desetljeća neprestano radio na vakcinama koje su bezopasne, te da je toliko stvarno da će je prvi on primiti, bez ustručavanja.

“Činjenica da je već naručena prva milijarda doza ove vakcine za život pokazuje koliko je dugo bilo čekanje na vakcinu. Pa, kći Vladimira Putina bila je prva koja je uzela vakcinu i primila je i ništa joj se nije dogodilo. Vakcina se, inače, sastoji od dvije doze, a daje se u periodu od 21 dana. Vjerujemo da ćemo pokazati ostatku svijeta da je Sputnik vrlo učinkovita vakcina. Uništit ćemo virus, to je sigurno. Da su svi pametni, pa da urade istu stvar.” kazao je srbin Sergej koji već godinama radi u Rusiji.

Šta vi mislite o ovome?