Zdravlje

OJAČAJTE KOSTI NARODNIM LIJEKOM: Ovo je ubjedljivo najbolji i najdjelotvorniji narodni lijek za krhke kosti! POSEBNO ZA ŽENE

Koštano tkivo se klasificira u medicini kao živo tkivo, obzirom da se ono mijenja kako život prolazi.

Kalcijum koji se dobija iz hrane jača te kosti, a kada se ne unosi dovoljno, onda se on oslobađa iz naših kostiju. Kosti su procesu stalnog remodjelovanja, pa se iz njih oslobađa kalcijum i u njih onda ugrađuje novi.

Dok odrastamo kosti se više izgrađuju nego što se razgrađuju, dok se u periodu adolescencije podjednako razgrađuju i izgrađuju, ali kako čovjek stri proces razgradnje postaje sve dominantniji i zbog toga dolazi postepeno do nestajanja koštane mase, naročito kod žena koje su u postmenopauzi, pa se kod njih daleko češće javlja osteoporoza i slabljenje kostiju uopšteno.

Da biste svoje kosti mogli napumpati kalcijumom, trebate redovno da jedete hranu koja u sebi ima puno ovog minerala. Evo koji narodni lijekovi vam mogu pomoći u tom pomenutom procesu:

Dosta ljudi vjeruje da je najvažnije da se poveća konzumacija kalcijuma. Milijeko i mliječni proizvodi pritome su najčešći izor, ali naravno da nisu jedini. Kalcijum možete pronaći i u soku od narandže, kelju, brokoliju, šarenom i bijelom pasulju, suhim smokvama,…

Trebali biste svaki dan pojesti barem jednu pozamašnu porciju nekog zelenog povrća, a pored toga se savjetuje da redovno konzumirate i žitarice, obzirom da su i one bogate kalcijumom, ali i raznim vitaminima. Ukoliko, međutim, konzumirate previše vlakana onda ćete samo otežati apsorpciju kalcijuma u kosti, pa s toga obratite pažnju da budete umjereni.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji se nalazi OVDJE.