Svi smo postali svjedoci krajnje brutalnog ponašanja pojedinih policajaca. Tako je prije nekoliko dana u strogom centru Beograda jedna grupa policijaca išamarala jednog 43 godišnjeg Beograđanina u službenom autu policije. 

Kompletna Srbija je osudila ovakvo bahato ponašanje službenika policije, ali je bilo i onih koji su opravdavali ovaj postupak. Oni najstariji su blebetali kako je u bivšoj Jugoslaviji bilo mnogo ljepše za život i da se tada ovakve stvari nisu nikada dešavale. Ali, ti ljudi ne znaju ono drugu stranu priče i razlog zbog čega je taj čovjek bio priveden.

Obzirom da su sve to snimale dvije radoznale babe sa balkona, opšta je teorija da je on narušio policijski sat, što je aposluno logično, što bi onda i opravdalo ponašanje policaja. Ako je lupanje šamara rješenje da se prepametni građani dovedu u red, onda neka tako bude. Međutim, sada je došla druga verzija priče, a to je da je ovaj čovjek u alkoholisanom stanju (1,9 promila alkohola u krvi) lupao okolne automobile, pa da je potom čak i fizički nasrnuo na polcajce. I to sve za vrijeme trajanja policijskog sata. Kada se i te činjenice uzmu u obzir, onda još logičnije i pravednije postaje ono što su policajci uradili.

Tragično je to što policija mora svakodnevno da se bavi uhljupima i kretenima koji iz vlastitog ćejfa i inata krše namjerno pravila i mjere koje su uvedene, jer se prave pametni, zbog čega su policajci na ivici nervnog sloma.

Nažalost, policajac koji je uhitio, a potom očitao bukvicu dotičnom muškarcu je za sada suspendovan, a naknadno će biti i teže kažnjen, obzirom da je pokrenuta i tužba protiv njega.

Preporučujemo