Dugo nismo pisali o hrvatskoj predsjednici, koja je posljednjih mjeseci izazvala veliku zbrku u medijima zbog njenih kontroverznih izjava. Prvo je napala Bosnu i Hercegovinu, kao leglo islamističkih trupa, a zatim krenula prema Srbiji, a ovih je dana novom izjavom dodala dodatnu naftu u vatru.

“Ugrizla me savjest. Radije bih zgrabila pušku i otišla na bojno polje i učinila puno stvari kao pravi čovjek”, rekla je Grabar Kitarović sjećajući se akcije 1995. u kojoj je ubijeno 2.000 i protjerano 250.000 Srba. Državno vodstvo Srbije zgroženo je njenom izjavom jer je, na kraju krajeva, prva žena u državi i ne bi trebala praviti kompromise u vezi s takvim izjavama.

Sjećanje na operaciju Oluja, koja je ubila oko 2.000 i prisilno protjerala 250.000 Srba, poslužila je i na ovogodišnjem hrvatskom državnom samitu kako bi se doslovno utrkivala ko će ispasti bolji Hrvat i izazvati veći patriotski svrab u javnosti. To je više nego očigledna stvar i kao takva ne služi, na primjer, Hrvatskom političkom sastanku na vrhu, koji na ovaj način dodatno distancira dvije zemlje. Oluja 1995. godine, radeći u Ministarstvu vanjskih poslova, ugrizala je njezinu savjest toliko malo da je propustila uzeti pušku i osobno ubiti Srbe. A ipak mora malo više paziti na to šta i kako govori.

Kolinda je imala i velik eksces što je povezala sve izbjeglice koje su naglo došle u BiH s teroristima, a Bosanski vrh je optužila da sve to rade namjerno i pruža im zaštitu i sklonište.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..