Zanimljivosti

ODSEKLA SAMA SEBI RUKU DA BI DOBILA NOVAC OD OSIGURANJA?! Nezapamćen slučaj trese Balkan – Šta je sledeće?

Kako uzeti novac od osiguranja? Ljudi dolaze na različite ideje pa je tako Slovenka Julija Adlešić(22) žrtvovala svoju šaku kako bi naplatila odštetu. Bar tako glasi optužba suda u Ljubljani,a sa njom su optuženi i njeni pomagači -njen partner Sebastien Abramov , Tinka Huskić Colarič , otac njenog partnera Gorazd Colariča .

Prema tvrdnjama tužilaštva ,oni su smislili plan jer su najprije sa pet osiguravajućih kuća sklopili polise osiguranja u slučaj nesreće s predviđenim visokim odštetama i rentom. Uplatili su i prve rate polisa, a ako bi se nešto desilo Julija bi dobila 1,1 milion evra odštete. Da je to planirano zaključuju jer je ubrzo poslije toga Julila ostala bez ruke.

U izveštaju policije, navodi se da se to desilo u dvorištu budućeg svekra i njegove vanbračne partnerke, nakon čega joj je Sebastienov otac (64) pružio prvu pomoć i pozvao hitnu, ali odrezani dio ruke im nije dao.

Nakon što su ljekari to tražili, policija je odrezani ud pronašla i odnijela u bolnicu, gdJe su joj lekari uspeli prišiti, spasivši je tako od trajnog invaliditeta.

JuLija se nakon nekoliko dana požalila da s rukom nešto nije u redu a ljekari su konstatovali da je ruku stiskala u zamrzivaču kako bi se operacija prikazala neuspješnom.

Na suđenju je Julija izjavila:

“Da mogu vratiti vrijeme ne bih se ni približila testeri. Mislite da sam na veliki iznos, ali u inostranstvu su tako visoka osiguranja najnormalnija.

Ovako mlada sam ostala bez ruke, invalid, i nije mi jasno kako neko može uopšte pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cijela porodica bila umiješana. Negiram sve optužbe da se radi o prevari. Radi se o nesreći, pod na kojem je stajao sto sa testerom je bio neravan, a sto nestabilan. Testera nije bila pričvršćena, i u jednom momentu je skočio pas na mene i tako sam pala pod testeru”

Tužilaštvo je u završnoj rIJeči naglasilo kako je njen partner Sebastien prije nesreće na internetu tražio podatke o biomehaničkoj ruci što jasno pokazuje, kako tvrdi tužilaštvo, da je sve bilo isplanirano.