Željko Ražnatović, poznatiji kao Arkan, i danas je živ, kaže njegov tjelohranitelj Miloš Petković. Tačnije, nedavno je to otkrio u jednom intervjuu, kao i razloge zbog kojih je uvjeren.

Govorio je bez dlake na jeziku i bez ikakvog oklijevanja o nekim stvarima u jednoj srpskoj emisiji, ali i o tome kako je posudio detektor metala kako bi otkrio je li Arkan živ.

Tačnije, istaknuo je da je posudio detektor i da na dubini od 2 metra u Arkanovoj grobnici nije pronađen metal. Potom je pokušao s drugim grobovima gdje je detektor otkrio prisustvo metala. Čvrsto tvrdi da Arkan nije ubijen i da je sada u Južnoj Americi, a ne na Kipru, kao što su mnogi rekli. Smatra da je to samo maska da se zavara narod.

Svi znamo, ili barem su tako mediji prenijeli, da je Željko Ražnatović Arkan likvidiran  je sa tri hica iz vatrenog oružja, u poznatom hotelu Intercontinental u Beogradu, 15. januara 2000. u 49. godini svog života. On je godinu prije toga završio na spisku među onima probranim protiv kojih je Haaški sud podigao optužnicu i koji je bio od tada krivično gonjen.

Oženio se prije toga tada poznatom srpskom pjevačicom Svetlanom Veličković – Cecom koja je naravno potom uzela njegovo prezime. Jedno vrijeme je bio i fudbalski trener, pa je tako vodio lokalni klub FK Obilić do titule prvaka SR Jugoslavije 1998. godine što je tada bio nezamislivi uspjeh.

Izvor: brutalno.icu

Preporučujemo