Evo koje su modne greške zbog kojih često izgledate neprivlačno:

 

 

Izblijedjela odjeća

Izbjegavajte da nosite odjeću koja je izblijedila. Zbog takve odjeće odavati ćete uticaj neprivlačnosti.

Odjeća koja nema savršenu bjelinu

Ukoliko volite da nosite bijelu odjeću, onda praktikujte da je ona blistavo bijela. Takva odjeća je veoma osjetljiva i često ima mrlja ili drugih nijansi na sebi, onda izgledate prljavo. Ukoliko i vi imate taj problem i ne možete otkloniti neke mrlje, probajte sa limunom ili sodom bikarbonom, kombinacija ova dva prirodna sastojka uklonit će i najtvrdokornije mrlje.

Nemarno zavrnuti rukavi

Kada zavrnete rukave, nemojte da to izgleda pogužvano i nemarno. Zavrnite ih lijepo, inače ćete izgledati sasvim neuredno. Ovo je modni detalj na koji većina muškaracane obraća pažnju.

Perut po odjeći

Veoma je ružno da vidite na nekome perut. Obratite pažnju na to, izbjegavajte tamnu odjeću kada imate problema sa peruti.

Previše nakita i šminke

Nemojte pretjerati kada stavljate nakit. Užasna je kombinacija velikih minđuša i velike ogrlice. Također, nećete dobiti željeni efekat ukoliko pretjerujete sa  šminkom. Nemojte stavljati jake sjenke ako ste već stavili jak ruž. U svemu treba biti umjeren, izgledat ćete mnogo prirodnije i ljepše.

Detalji

Obratite pažnju na detalje, da li vam se pokvario ruž, šminka, kosa  i sl. Obratite pažnju da li je možda vaša odeća prljava, izgužvana ili poderana.