Kroz historiju je pranje veša uvijek predstavljalo ogroman problem i obavezu za sve žene, naročito jer u mnogim kućama nije bilo ni vode, a kamoli prave mašine za veš.

PREDMETI KOJI NIKADA NE BI SMJELI ZAVRŠITI U VAŠOJ VEŠ-MAŠINI ...

Mnoge žene danas se osjećaju puno bolje, odnosno trebale bi se osjećati privilegovano obzirom da sav posao pranja veša za njih obavi mašina, a njihovo je samo da dodaju deterdžent i omekšivač, da pritisnu par dugmadi i to je to. Ali, premda ovo zvuči veoma prosto i lagano, postoje određene cake i trikovi koji mogu sprijčiti da vam se javljaju problem poput smrdljivog veša ili ostataka deterdženta na opranoj odjeći, a čak često možemo uočiti I komadiće maramica koje su ostale zaboravljene u džepovima.

Takve stvari mogu da unište vašu odjeću, ali ne samo to, već mogu da unište i vašu veš mašinu, jer se na taj način zapravo prljaju filteri koji onda mogu da onesposobe vašu mašinu da obavlja neke od svojih osnovnih funkcija. To za sobom vuče i automatske troškove jer onda morate da platite majstora koji mora popraviti vašu veš mašinu. Ali, sada za vas imamo jedno nevjerovatno lako i zaista jednostavno rješenje.

Trik od kojeg će vam veš mašina raditi duže i uvijek biti čista i ...

Ne bi nikada mogli pomisliti da će vam baš ovo u velikoj mjeri pomoći, ali i više nego dovoljno je da u svoju mašinu ubacite tri vlažne maramice prije svakog pranja. Dok se veš pere i vrti po bubnju, maramice će da pokupe sve neželjene trunčice i ostale eventualne tragove koji ostaju na odjeći.

Ali, uprskos svemu tome ne treba zaboraviti da pri upotrebi maramica, koristite obavezno one čvršće koje se ne deru tako lako, kako se ne bi raspale u mašini za vrijeme pranja pa onda napravile još goru situaciju. Također, nemojte stavljati maramice koje imaju jači miris. Koristite bezmirisne ili nakapajte na njih malo omekšivača prije pranja.

Pitali smo stručnjaka: Zašto veš-mašina jede čarape? - LinkTV

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.