Novo

OD VIKENDA SLEDI OBRT! Period nepogoda dolazi, evo koji je poslednji sunčan dan u nedelji! SPREMITE SE!

Konačno nam je stiglo lijepo vrijeme, ljeto je već na pragu, i to je većini možda i omiljeno godišnje doba, a ono što je svima nama poznato jeste da je ovo godišnje doba samo po sebi dosta varljivo, pa tako imamo dosta sunčanih i toplih dana, ali isto tako kišnih tmurnih dana, hladna jutra i noći, a jedan od najvećih problema jeste što nikako ne znamo kako i šta da obućemo, da li da kišobran nosimo sa sobom ili ne.

Prethodinih dana svjedoci smo visokih temperatura, ali isto tako i iznenadnih kiša, pa tako sada nakon ovog naizmjeničnog vremena, meteorolozi su najavili kako nas od utorka sljedeće sedmice očekuje porast temperatura, ali uz pojavu grmljavinskih pljuskova lokalno. Jedan od najpoznatijih meteorologa u Srbiji svakako je Marko Čubrilo, koji je iz Novog Sada, a koji je rekao kako nas od 7.juna očekuje češća pojava nestabilnosti uz osvježenje, i trenutno do oko sredine mjeseca nema najave za jače otopljenje, rekao je on.

Isto tako, Čubrilo je rekao kako će od danas, tačnije 3.juna pa sve do sljedećeg ponedjeljka da bude pretežno sunčano i toplo vrijeme, ali ne i stabilno, pa je rekao sljedeće: “Kako će se severnije od nas kretati vlažan i nestabilan vazduh nad našim delom Evrope, atmosfera će biti u stanju latentne nestabilnosti tako da uz visoke temperature i dosta visok udeo vlage u vazduhu, svaki dan treba očekivati lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova”. Ostatak teksta pročitajte ovde.