Milovan Ilić Minimaks bio je izuzetno popularan i voljen voditelj u bivšoj Jugoslaviji, poznat po svom oštroumnom humoru i beskrajnom entuzijazmu. Njegov šarm i talent su ga učinili ikonom zabavne industrije, a mnogim poznatim osobama pomogao je da započnu svoje karijere.Minimaks je ostvario uspješnu karijeru kao novinar, aforističar, radijski i televizijski voditelj, te pisac knjiga aforizama i poezije. Njegova emisija “Minimax” na Radio Beogradu bila je izuzetno popularna, a njegov nadimak proistekao je iz minimalnog govora i maksimalne glazbe u toj emisiji.

Iako je bio poznat i voljen u javnosti, Minimaks je čuvao svoju privatnost i nije mnogo otkrivao o svom privatnom životu. Imao je dva braka i troje djece, a jedno od njegove djece, sin Vlada Ilić, postao je poznat kao reper u grupi “Šaila”.

Nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest, Minimaks se suočavao s nizom zdravstvenih problema i razočaranja. Njegova supruga Biljana također je oboljela od raka dojke. Oboje su se suočavali s teškim trenucima, ali Minimaks je istaknuo važnost brige o vlastitom zdravlju kako bi mogao biti na usluzi svojoj obitelji.

Nažalost, Minimaks je preminuo u 67. godini života, a njegova smrt je ostavila prazninu u zabavnoj industriji bivše Jugoslavije. Ostao je upamćen kao izuzetno talentiran voditelj i novinar koji je svojim humorom i entuzijazmom osvojio srca mnogih.Njegova smrt i odlazak njegove supruge Biljane su ostavili prazninu u životima mnogih. Njegova ličnost i doprinos svetu zabave i medija nikada neće biti zaboravljeni, a njegova dela i reči ostaju deo kulturnog nasleđa.Minimaks je svojim izjavama u intervjuima često pokazivao duboka razmišljanja o životu, zdravlju i prioritetima.