Elisabeth Anderson-Sierra (31), majka iz Portlanda, osim dvoje djece, također je svojim mlijekom hranila oko 250 drugih beba.

Ima hiperlaktički sindrom koji uzrokuje proizvodnju gotovo sedam litara mlijeka dnevno, što je osam puta više od prosjeka. Nakon dojenja ona mlijeko priprema u velike zamrzivače u garaži svoje kuće i onda ih tako daje drugima. Mlijeko se daje ili prodaje putem društvenih mreža. Naplaćuje jedan dolar za 30 ml mlijeka.

Tvrdi da je neslužbeni svjetski rekorder po broju donacija. Službeni Guinnessov rekord lani je pao sa 1502 litara.

“Svakodnevno dobivam čudne upite. Ja prodajem mlijeko i bodibilderima jer kažu da im to pomaže u dobivanju na mišićnoj masi“, kaže ona. Također je imala problema s krađom mlijeka, pa je postavila kameru na mjesto gdje je držala zalihe.

Kathy Yao, majka troje djece, i jedna od njenih redovnih klijentica, zahvalna je Elizabeth na mlijeku.

“To je bila velika stvar za nas. Moje curice konzumiraju više od dvije litre mlijeka dnevno, a ja nemam toliko mlijeka. Mnogo mi je ovo bolje, nego da kupujem mlijeko koje je prerađeno i možda ima i neke hemikalije. Ovo je svakako zdravije.” kaže ona.

Moramo reći da je, ovo iako jako bizarno i do sada neviđeno, jedna brilijantna ideja. Na svijetu postoji ogroman broj žena, majki koje ili nemaju mlijeko, ili nemaju dovoljno, i onda se vrlo lahko mogu obratiti Elisabeth za pomoć. Elizabeth sasvim sigurno ima ogromne zalihe, što se može vidjeti i po slikama koje su objavljene na njenim društvenim mrežama, ali naravno najbitnije u svemu tome je što je to mlijeko potpuno ispravno, nije pokvareno, i kao što je Kathy Yao rekla mnogo zdravije od kupovnog prerađenog mlijeka.

Elisabeth je, kako sama kaže, došla na ovu ideju nakon što je čula šta se desilo u Kini sa trovanjem male djece iregularnim mliječnim prahom, i htjela je na ovaj način da pokuša da stane na kraj tome.

Izvor: Tuzlanski.ba

Preporučujemo
Loading..