Savjeti

OČISTITE RERNU ZA PAR MINUTA: Samo pomiješajte ove sastojke, NIKAD JEDNOSTAVNIJE NIJE BILO

Kada su u pitanju kućanski poslovi, dosta domaćica i generalno žena složit će se sasvim sigurno da je to daleko najnezahvalniji posao koji može postojati širom svijeta.

Sigurni smo da ste do sada vjerovatno barem jedanput u životu sredile čitavu svoju kuću i onda sjele i gledale kako bukvalno pada prašina po svemu što ste očistili. Zato dosta žena traži bilo kakvu olakšicu da bi što brže i što efikasnije završile posao.

sporet

Sigurni smo i u to da je većini žena postalo muka kada shvate da moraju očistiti svoju rernu od električnog šporeta. Zato vam mi danas prezentiramo trik kojim ćete napraviti specijalni sprej za čišćenje od totalno prirodnih sastojaka koji će ukloniti brzo i lako sve masne naslage i fleke.

Za ovaj veoma jednostavan trik vam ne treba puno da ga napravite, a sve se može odraditi u pet koraka, napisala je HIllary, blogerka koja vodi stranicu “Accidentally Green”.

Prvi korak – trebate ukloniti sve zagorjele ostatke iz vaše rerne (ako ih imate).

Drugi korak – Naspite malo sode bikarbone u vašu rernu i preko naspite mrvicu bijelog sirćeta.

rerna

Treći korak – Rernu uključite zatim na 150 stepeni na 5 mintua da bi počele da se tope sve masti i sva prljavština. Potom isključite rernu i ostavite da stoji nekih 15 minuta.

Četvrti korak – Svoju rernu oribajte lopticom koju ste napravili od aluminijumske folije.

Peti korak – Obrišite krpom na kraju sa toplom vodom.

I to je to. Sa ovim veoma laganim trikom očistit ćete svoju rernu lako i jednostavno. Olakšat ćete sebi život i nikada više vam ovaj posao neće biti naporan i dosadan.

sirce