Novogodišnji i božićni praznici su prošli. Oni koji su malo po malo probali i oni koji su sve pojeli, osjećaju potrebu da očiste tijelo od teške hrane. To je najbolji način

Dobra vijest je tu da se brzo možete riješiti teške hrane iz svog tijela. Vjerujte svom tijelu jer se zna oporaviti. Evo u nastavku nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da ubrzate čišćenje svog tijela:

Pijte toplu vodu s limunom

Započnite dan toplom vodom i limunom. Tokom dana, umjesto vode, pijte par čaša limunade bez zaslađivača. Ovo će hidratizirati vaše tijelo i pružiti vašim bubrezima i jetri priliku za detoks.

Prije svakog obroka pijte mlak, biljni čaj koji će vam pomoći da crijeva pravilno funkcioniraju. Čaj od koromača odličan je izbor ovdje jer sprječava nadimanje, zatvor, plin, žgaravicu i čak iritaciju crijeva.

Preferirajte biljnu hranu

Nakon praznika ne treba gladovati da biste izgubili sagorjene kalorije. Vrlo je važno da svaki dan jedete raznovrsnu hranu koja uključuje voće, povrće i biljne proteine. Svakako jedite velike količine juhe od povrća.

Interval izgladnjivanja 8/16

Ovaj poznati interval posta jednostavan je način da dobijete prednost i riješite se viška kilograma. Svoj posljednji obrok jedite najkasnije do 19 sati. A onda 16 sati ne smijete ništa jesti. To znači da bi vaš sljedeći obrok trebao biti u 11 sati, a da prethodno ništa ne jedete. Možete piti kafu, čaj, limunadu i to je to. Ovaj post je znanstveno dokazano koristan jer sagorijeva masnoću, obnavlja probavni trakt itd.….

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo