Ova hrana će vam garantovano pomoći da se riješite svih akumuliranih toksina u svojim plućima.

Naime, kada su vaša pluća čista, postoji znatno manja vjerovatnoća od dobivanja nekog malignom oboljenja, kao i raznoraznih respiratornih infekcija (pa tako i ovog aktuelnog virusa).

U nastavku današnjeg teksta vam prezentiramo najbolje namirnice za čišćenje vaših pluća:

Kukuruz

Slatki kukuruz u sebi ima beta-Kriptoksantin. U pitanju je veoma jak antioksidant koji štiti vaša pluća od nastanka nekih malignih oboljenja.

Brazilski orah

Brazilski orasi u sebi imaju mnogo veću koncentraciju selenu nego neke druge namirnice, a s obzirom da je selen jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanata, onda svakako nebi bilo na odmet da se pojede koji orašćić.

Bijeli i crni luk

Bijeli luk je fantastičan čistač vaših pluća, a pored toga on je fantastičan štit protiv ataka malignih oboljenja. I crni, kao i bijeli, luk može spriječiti mnoge bolesti, razno razne infekcije, pa u konačnici i maligno oboljenje pluća. Još jedan zanimljiv detalj vezan za ove dvije vrste luka je i sprečavanje širenja malignih oboljenja kod osoba koje već imaju dijagnostikovano maligno oboljenje pluća.

Đumbir

Đumbir je izvrstan kod sprečavanja ogromnog broja bolesti, a može vam pomoći i da izbacite sve nagomilane toksine iz svojih pluća. Čaj od đumbira možete piti kako bi vam olakšao disanje, ali možete isto tako dodati đumbir kao začin u jelo.

Narandža

ONe u sebi imaju Kriptoksantin koji pomaže u reduciranju malignih oboljenja pluća.

Kopriva

Ova je biljka izuzetno upotrebljiva kod dezinficiranja pluća i borbu protiv malignih oboljenja, a čaj od nje se već odavno u narodnoj medicini koristi za ispiranje usta i grla.

Preporučujemo