Ovaj virus je ovih zadnjih nekoliko sedmica daleko najaktuelnija tema u cijelom svijetu i svi su zbog njega u strahu i panici, zbog čega ne znaju više šta da rade.

Image result for crvenilo oka

Mnogi poštuju sve što im je vlast njihove države naredila, a to je ostajanje kod kuće kako bi se što više moguće suzbio virus, ali naravno uvijek imate one arogantne i neodgovorne pojedince koji ne shvataju ozbiljno cijelu situaciju, zbog čega možete veoma lako vidjeti ljude koji šetaju bez maski i rukavica, roštiljaju, žene se i udaju,…

Sada imamo neke nove informacije vezane za simptome ovog virusa.

Naime, crvene oči isto tako mogu biti indikator da je pacijent zaražen ovim virusom, navode doktori i medicinsko osoblje, piše Nypost.com

Image result for crvenilo oka

Chelsea Ernest, medicinska sestra tvrdi:

“Radi se o nečemu čemu sam lično svjedočila. Zaraženi imaju oči kao kod napada alergije. Bijeli dio njihovog oka nije crven. VIše imaju nekakvu crvenu sjenku sa vanjske strane oka. U našoj bolnici smo imali neke pacijente koji su imali isključivo crvene oči kao jedini simptom koji smo mogli primjetiti. Otišli su u bolnici i preminuli tamo.” objasnila je ona.

Pored toga, Američka oftamološka akademija je javnost upozorila da također postoje i neki izvještaji da je ovaj aktuelni virus povezan sa konjuktivizmom, zbog čega i nastaje crvenilo na očima, piše CNN.

Naređeno je da sve oftamološke ordinacije u cijeloj Americi zatvore i da se isključivo tamo primaju hitni slučajevi. Jedno nedavno istraživanje otkrilo je isto tako da i gubitak osjećaja mirisa i ukusa mogu da budu indikator da imate vrlo vjerovatno ovaj virus.

Image result for crvenilo oka

Preporučujemo