Novo

OČEKUJE NAS PRAVI TEMPERATURNI ŠOK: Nova vremenska prognoza ne donosi ništa dobro – spremite se!

Kako ste i sami mogli da zaključite naša današnja tema bit će vremenska prognoza koja nam je od velike važnosti uvijek, jer svi mi želimo da znamo kakvo nas to vrijeme očekuje narednih dana. Kada govorimo o ovom periodu godine, još prije samog početka ljeta imali smo priliku da čujemo stručnjake koji su najavili nikada toplije ljeto, tačnije da se ovako nešto nije desilo poslednjih 50 i više godina. I upravo to se desilo, što smo i sami imali priliku da vidimo.

Imali smo jako velike temperature i toplotne talase,kada je temperatura prelazila i preko 40 stepeni, a onda kako to uvijek biva dolazilo nam je nevrijeme, praćeno sa grmljavinom, kišom i olujom. Tako se sada oglasio poznati meteorolog Marko Čubrilo koji je u svojoj najnovijoj prognozi otkrio kakvo nas to vrijeme očekuje u narednom periodu, a prema njegovim riječima visinski ciklon koji je preovladavao ovih područjima nas je napustio, i nama se sada sa zašada približava manja količina vlažnog vazduha.

Tako će nas veći dio naredne sedmice da očekuje toplo vrijeme koje će sa sobom da donese i neke rjeđe nestabilnosti, a onda nas nakon 9.septembra očekuje još jače pogoršanje, kiša i veliko zahlađenje, pa u prognozi za narednu sedmicu stoji sljedeće: “Kasno posle podne i uveče na zapadu reigiona naoblačenje, ponegde uz kišu i pljuskove. To naoblačenje će se u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom dana polako premeštati na istok uslovljavajući ponegde prolaznu kišu ili pljuskove, pretežno nad središnjim predelima. Vetar danas slab, a sutra slab do umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u oba dana uglavnom od +18 do +25 stepeni Celzijusa”. Ostatak teksta pročitajte ovde.