Vrlo brzo će se objaviti najnovija srpska drama koja će se zvati “Porodica” i gdje će u detalje biti opisani zadnji dani posljednjeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. 

Ovu ideju je smislio reditelj Bojan Vuletić, a kada su u pitanju uloge za seriju tu ima dosta zanimljivih imena. Recimo, MIlan Marić, mladi perspektivni glumac, dobit će ulogu Čedomira Jovanovića Čede.

Marić se oglasio nedavno i rekao kako mu je velika čast da odglumi tog lika i da je poziv vrlo rado prihvatio. Reditelj je također uvjeren da će mladi glumac odraditi fantastičan posao. Inače, Čeda je jako bitan lik u cijeloj ovoj priči, obzirom da je u stvarnosti upravo on bio taj koji je par dana prije hapšenja pregovarao sa Miloševićem i nagovarao ga da se preda sam jer bi mu se onda sudilo u Srbiji. Milan smatra da je ova uloga veoma velika za njega, ali se nada da ništa na kraju neće poći po zlu.

Kada su u pitanju glavne uloge, dakle likovi Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković, tu čast da ih predstave javnosti dobili su Boris Isaković i Mirjana Karanović respektivno.

Inače, oboje su potpuno van sebe od euforije i uzbuđenja obzirom da su dobili šansu da odglume ovako kompleksne ličnosti, te da tako prenesu na male ekrane sve najbitnije događaje iz posljednjih dana Slobodana Miloševića.

Inače, ono što je poznato je da će se ova serija sastojati iz svega 5 epizoda kojima će biti pokrivena sva dešavanja vezana za hapšenje Miloševića u njegovoj vili na Dedinju. Inače, to se sve desilo u martu mjesecu 2001. godine nakon bombardovanja, što je naravno još nešto što Srbi neće nikada zaboraviti. Slobodan Milošević je preminuo zatvoren u ćeliji kao pas 2006. godine.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.