Novak Đoković je napredovao u finale US Opena nakon pobjede nad Benom Šeltonom rezultatom 3-0. Međutim, tijekom utakmice, neprimjereno ponašanje publike zbog Đokovićevih pogrešaka i pretjerano slavlje Šeltona prilikom svakog poena stvorili su napetu situaciju. Đoković je na trenutak “pokazao slušalicu” Šeltonu na način sličan njegovom uobičajenom slavlju, što je izazvalo veliku pometnju i zahtijevalo objašnjenje od strane Đokovića.

Reakcije na ovaj incident brzo su se proširile društvenim mrežama, a video je postao viralan, posebno na TikToku. Novinari su tražili komentare od Ben Šeltona, a tema je ostala glavna tema razgovora satima nakon utakmice.

Iako je Đokovićev potez bio duhovit odgovor na ponašanje Šeltona i njegovih navijača, neki su ga smatrali problematičnim. Poznati novinari Christopher Clary i Gašpar Ribeiro Lanka izrazili su svoje rezerve u vezi s Đokovićevim postupkom.

Unatoč kritikama i ponašanju publike tijekom utakmice, Đoković je ostao ravnodušan prema takvim komentarima. Sada se priprema za finale US Opena koje će odigrati protiv Danila Medvedeva.

Ovaj incident samo je jedan od mnogih u kojima je Đoković bio kritiziran, ali se i dalje usredotočuje na svoju igru i natjecanje.Unatoč kritikama i kontroverzama oko njegovog ponašanja, Đoković će se natjecati u finalu US Opena protiv Danila Medvedeva. To će biti veliko finale koje će se održati ovog nadolazećeg vikenda, a Đoković će pokušati osvojiti još jedan Grand Slam naslov.Lanka je komentirao da Đokovićevo slavlje nakon pobjede nad mladim Sheltonom od 20 godina nije bilo potrebno, ističući kako Shelton zaslužuje poštovanje, posebno pred svojom publikom u rodnom gradu.