Izlučivanje ogromnih količina testosterona kod žena može da dovede do abnormalnih menstruacija, te do viška dlačica po cijelom tijelu.

Ovaj specifični poremećaj u medicini je poznat kao sindrom policističnih jajnika, i on je glavni razlog za ubrzani rast dlaka po tijelu. Uklanjanje tih dlačica sa lica nije baš lako kao što je to kod muškaraca, ali ipak postoje neke dosta jednostavne metode da to ipak uradite:

Soda bikarbona

Ovo treba da se uradi prije spavanje. Jednu kašiku sode bikarbone treba pomiješati sa 200 ml kipuće vode i onda ostaviti da se lijepo ohladi. Kada ste sačekali par minuta namočite jednu pamučnu krpu u tečnost i onda ostavite da se osuši. Stavite krpu na mjestu sa dlačicama i ostavite da stoji tokom noći. Ujutro lagano skinite krpu i nanesite na to mjesto neku hranljivu kremu. Kada dva ili tri puta ponovite ovo, dlačice će nestati.

Ulje od koprive

Recept sa uljem koprive upotrebljavao se još u 17. stoljeću za uklanjanje neželjenih dlačica sa tijela. Evo postupka. Naspite 3 kašike sjemenki koprive u 3 ml biljnog ulja i onda sve to treba da stoji negdje na toplom mjestu pune 2 sedmice. Nakon toga procijedite dobivenu smjesu i naspite je u jednu teglu. Namočite zatim jedan komad vate i nanesite vatu na mjesto sa dlačicama. Neka stoji 30 – 45 minuta. Kada prođe vrijeme operite taj dio tijela mlakom vodom i nekim blagim sapunom. To sve treba ponavljati dok dlačice ne spadnu.

Bijeli luk

Iscijedite sok iz par čena što svježijeg bijelog luka i nanesite tinkuturu na svoju kožu barem 5 puta dnevno, po cca 30 minuta ako želite da ostvarite svoje rezultate koje priželjkujete. Nakon toga dobro taj dio tijela isperite vodom i blagim sapunom, a na kraju na njena nanesite neku laganu kremu.

Preporučujemo