Novo

NOĆ STRAVE I UŽASA U SRBIJI! Pronađeno telo, SVI van sebe od straha: Otkrivene najnovije informacije, EVO KO JE U PITANJU! (FOTO)

Ako na kratko zanemarimo aktuelnu situaciju koja se dešava, ne samo kod nas, već i širom svijeta (pandemija koronavirusa), vijest broj 2 koja se bukvalno svaki dan može pročitati, kako na internetu, tako i u novinama i čuti na dnevniku, jeste vijest iz kategorije crne hronike.

Kada su eksperti za krivična djela i ubistva još u martu kazali da će koronavirus u mnogome da utiče na reduciranje broja krivičnih djela, dobro su se zeznuli. Po tom pitanju se, naime, apsolutno ništa nije promijenilo.

Čak je zahvaljujući svemu što je koronavirus donio, broj krivičnih djela samo dodatno porastao u odnosu na isti ovaj period prošle godine. Nekako sve možemo podnijeti. I razbojništva, oružane pljačke, to je nešto što smo oduvijek imali. Ali kada čujemo da se desilo ubistvo ili pak silovanje, naročito silovanje maloljetne osobe, tu normalnim osobama bukvalno pozli. Naročito ako se tako nešto dogodi u njihovom gradu, kvartu, ulici.

U zadnje vrijeme je u Srbiji bio zabilježen najvećih broj ubistava, u odnosu na ostale države regije, a kao glavni razlog navodi se bračno nevjerstvo. Muškarci su pretežno ti koji su u ulozi ubice, obzirom da ne mogu nikako da oproste činjenicu da ih je njihova partnerka prevarila sa drugim, pa onda uzimaju oružje, prvu stvar koju mogu dohvatiti i zbog takve nebitne sitnice ne samo lišavaju jednu osoba života, nego upropaštavaju i svoj život, obzirom da će idućih 20-30 godina minimalno provesti iza rešetaka. A ono što je još bizarnije (pa čak i bolesnije) je što većina javnosti apsolutno opravdava takve postupke, što je još zabrinjavajuće.

Sada smo saznali da je jutros bilo pronađeno tijelo jedne, još uvijek neidentifikovane ženske osobe starosti 47 godina, a autopsijom je dokazano da je osoba bila brutalno pretučena i ubijena. Pretpostavlja se da je nju muž ubio, za kojim se još traga, dok je motiv vrlo vjerovatno bračno nevjerstvo.