Ova je mama prije godinu dana vodila vrlo ozbiljan razgovor sa svojim sinovima o menstruacijama koje djevojčice imaju, a ona im je rekla ili im predložila da uvijek imaju nekoliko komada uložaka u školskim torbama kako bi pomogli svojim prijateljicama ako se nađu u takvoj neugodnoj situaciji.

Njeni sinovi prihvatili su sa osmijehom na licu njezin prijedlog, a sve je izazvalo različite reakcije u javnosti, posebno nakon statusa ove majke na društvenim mrežama, koji je izgledao ovako:

“Moji sinovi u školu nose tampone i higijenske uloške u slučaju da bilo koja od njihovih školskih kolegica zatraži tako nešto. Prvi put sam razgovarala s njima o ovoj temi prošle godine. Gledala sam svoje sinove u retrovizor automobila i rekla im da uvijek moraju u svojim torbama imati higijenski pribor za svoje djevojke. Bili su malo iznenađeni “, rekla je ova mama.

Mnogima se u školi svidjela ova ideja, a muž ove žene izjavio je da ako nekome treba pomoć, toj osobi treba pomoći, što je samo znak da su dobri ljudi. Ova ideja uticala je i na druge roditelje, koji su također imali neke razgovore sa svojom djecom, jer razgovor o menstruaciji, prema mišljenju mnogih ljudi, nikada ne bi trebao biti tabu.

Međutim, ova je mama također primila neke kritike zbog tog čina, jer neki smatraju da njeni sinovi na silu nude uloške djevojčicama, što je daleko od istine, jer su njezini sinovi o tome razgovarali samo s nekoliko najboljih prijatelja, dok je jedna skupina ljudi mislila da se djevojke trebaju brinuti o sebi i da ne trebaju očekivati ​​pomoć drugih, a mama im je rekla sljedeće:

„U školi postoje djevojke koje u životu nemaju mamu ili žensku osobu. Imamo studente koji nemaju dom. Pretpostaviti da svi imaju pristup osnovnim higijenskim potrepštinama prilično je glupo. Nijedna djevojka ne bi trebala patiti jer nema pristup menstrualnim proizvodima. Odabrali smo ljubaznost i velikodušnost “

Izvor: Kurir

Preporučujemo