Poznata blogerica za sport i fitnes Sarah Stevenson pokazala je nedavno kako izgleda stvarnost porođaja, i to u videu bez ikakve cenzure.

U videu s preko 1,5 miliona pregleda na You Tube, holistički zdravstveni bloger, Sarah Stevenson, učinila je nešto što je učinio malo ko prije nje: snimanje – i objavljivanje na internetu da vidi svijet – napor i rođenje njezina prvog sina. Manje “fotogenični” elementi trudnoće i porođaja još uvijek su uglavnom skriveni od pogleda javnosti, zbog čega je Sarahova ranjivost prema kameri vidljiva bolesnim očima.

U naslovu fotografije koju je Sarah Stevenson objavila na svoj Instagram, opisuje rođenje kao “najteže što smo ikada doživjeli.”

Međutim, njen video kondenzira dvodnevni pothvat (“24 sata dnevno, sedam sati aktivnog rada i bez sna više od 40 sati”) za 25 minuta. Ne brinite, vrijeme je to sasvim dovoljno da gledate njezine trudove, savjete se s medicinskim sestrama, nazdravite za rođenje bebe, zaplačete, idite u bolnicu, razmislite o mogućnosti hitnog C-odjeljka, odlučite se za epiduralnu terapiju, i – znate – pripremite se mentalno postati roditelj. Ništa – i mislim – ništa, nije izostavljeno.

Sada kada je video postavljen na Internet, Sarah tvrdi da namjerava biti potpuno transparentna javnosti o svom novom identitetu kao majka jednog djeteta. Već je odlučila podijeliti kako izgleda i kako osjeća svoje tijelo.

“Upravo sada, sedam dana nakon Foxovog rođenja, volim svoje tijelo više nego ikad. Toliko sam uzbuđena što nosim traperice, savijam kravate i odlazim u krevet bez bolova u zdjelici”, kaže ona sedam dana nakon poroda.

Prema Instagramovoj priči koju je objavila ona u petak, Sarah će uskoro objaviti drugi dio svog izvornog videa, koji počinje pet sati nakon konačnog završetka i prikazuje proces nošenja sina Foxa kući. Dakle, očekujte još prljavije snimke majčinstva u vrlo bliskoj budućnosti.

Preporučujemo
Loading..