Poznata blogerica za sport i fitnes Sarah Stevenson pokazala je nedavno kako izgleda stvarnost porođaja, i to u videu bez ikakve cenzure.

U videu s preko 1,5 miliona pregleda na You Tube, holistički zdravstveni bloger, Sarah Stevenson, učinila je nešto što je učinio malo ko prije nje: snimanje – i objavljivanje na internetu da vidi svijet – napor i rođenje njezina prvog sina. Manje “fotogenični” elementi trudnoće i porođaja još uvijek su uglavnom skriveni od pogleda javnosti, zbog čega je Sarahova ranjivost prema kameri vidljiva bolesnim očima.

U naslovu fotografije koju je Sarah Stevenson objavila na svoj Instagram, opisuje rođenje kao “najteže što smo ikada doživjeli.”

Međutim, njen video kondenzira dvodnevni pothvat (“24 sata dnevno, sedam sati aktivnog rada i bez sna više od 40 sati”) za 25 minuta. Ne brinite, vrijeme je to sasvim dovoljno da gledate njezine trudove, savjete se s medicinskim sestrama, nazdravite za rođenje bebe, zaplačete, idite u bolnicu, razmislite o mogućnosti hitnog C-odjeljka, odlučite se za epiduralnu terapiju, i – znate – pripremite se mentalno postati roditelj. Ništa – i mislim – ništa, nije izostavljeno.

Preporučujemo